DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 22-09-2011
25 JAAR DE TEREBINTH

Vereniging de Terebinth bestaat 25 jaar. Dit wordt gevierd met een bijeenkomst in Hilversum, een boek en een dubbeldik jubileumnummer.


De Terebinth is een landelijke vereniging die zich inzet voor de funeraire cultuur in Nederland. Behoud van en aandacht voor waardevolle begraafplaatsen en grafmonumenten staat daarbij voorop.

In een speciale, extra dikke uitgave van het Terebinth magazine (2011-3) blikt de vereniging voornamelijk terug. Zijn de huidige ontwerpen voor begraafplaatsen anders dan die in 1986? Is de vormgeving van grafmonumenten veranderd, en hoe?

Ook wordt onderzocht wat de plaats is van De Terebinth in het Nederlandse funeraire landschap. De vereniging wordt vergeleken met gelijksoortige groepen in buurlanden Duitsland en Belgi�. Daarnaast worden de trends in uitvaartland onder de loep genomen: van funerair theater naar back-to-basics.

Een lid van het eerste uur geeft zijn persoonlijke visie op de ontwikkeling die de vereniging in de afgelopen heeft doorgemaakt. Plus een fotocollage van 25 jaar Terebinth in beeld. Wat algemener zijn de artikelen over bijzondere en buitenissige historische grafmonumenten. Verder ging een redactielid kijken op dierenbegraafplaatsen, om te zien hoe we rouwen om onze huisdieren.

Voor meer informatie over het jubileumprogramma en het magazine, ga naar www.terebinth.nl.

Terug naar archief...