DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 19-08-2011
UITVAART MUSEUM VERSPREIDT 50.000 DOODSKISTJES

De nieuwe folder van Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover biedt niet alleen informatie over de collectie, maar bevat ook een doe-het-zelf vouwmodel om een doodskistje voor een huisdier te maken.


Dit papieren kistje kan voorzien worden van een naam en versierd worden naar wens. Met het doodskistje wil het museum ouders en kinderen helpen de dood bespreekbaar te maken. De eerste kennismaking met de dood is voor veel mensen het overlijden van een huisdiee. Door samen een kistje te versieren en een uitvaartdienstje op te zetten, ontstaat er ruimte voor een ontspannen gesprek en merkt een kind hoe een ritueel kan helpen bij het verwerken van verdriet.

Op de site van het museum www.totzover.nl en in de museumwinkel kunnen grotere vouwmodellen worden besteld voor huisdieren die niet in het kistje in de folder passen. Daarnaast staan op de site andere rituelen en tips beschreven die ouders met kinderen kunnen delen. Ook als het gaat om het verwerken van een groter verdriet dan een overleden huisdier, zoals een gestorven familielid of geliefde. Het museum wil kinderen van alle leeftijden helpen om te gaan met de dood. Daarom bezit Tot Zover niet alleen een historische collectie met dodenmaskers en antieke haarschilderijen, maar biedt het ook een overzicht van de moderne multiculturele uitvaart en organiseert het speurtochten en schoolprojecten met kindervriend Kleine Hein.

Terug naar archief...