DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 05-08-2011
KONIJNENPLAAG OP BEGRAAFPLAATSEN LANDELIJK AANPAKKEN

De Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen(LOB) wil dat er een uniforme, landelijke aanpak komt voor de bestrijding van konijnen op begraafplaatsen. Konijnen zijn een probleem op veel begraafplaatsen, ze vreten de planten op en grafmonumenten verzakken door hun graafwerk.


Afschieten is volgens de LOB het meest effectief, maar beheerders moeten nu nog veel moeite doen om daarvoor een vergunning te krijgen. De provincie Gelderland heeft onlangs een vergunning gegeven aan Moscowa. Eerder mocht ook De Nieuwe Ooster in Amsterdam konijnen afschieten. Maar in beiden gevallen trok de Partij voor de Dieren aan de bel. De partij wil dat er andere methodes worden gebruikt om de overlast van konijnen te beperken. Maar deze methodes, zoals het vangen van dieren of het inzetten van roofvogels, zijn volgens de LOB veel minder effectief dan het afschieten.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


Saskia schreef op 6-8-2011:
Diervriendelijke oplossingen zijn altijd beter, en het afschieten van konijnen zorgt er alleen maar voor dat andere konijnen meer gaan fokken of nieuwe konijnen hun plaats innemen. Kijk maar naar de wilde zwijnen op de Veluwe. Het maken van wildroosters en goede hekken is het meest effectief, en ook nog diervriendelijk.


linda schreef op 6-8-2011:
herman heeft gelijk, het is onvoorstelbaar dat afschieten als enige optie wordt gezien. eigenlijk zou alle schade verhaald moeten worden op jachtverenigingen. jagers zijn de oorzaak omdat zij overal de vossen afschieten.


Herman schreef op 5-8-2011:
Macaber dat mensen die beroepshalve met de dood bezig zijn en met de rouw en het verdriet dat daar bij hoort zo gevoelloos omgaan met de levens van andere dieren. ronduit schandalig dat überhaupt gesproken wordt over het afschieten van deze prachtige dieren. Alsof het onkruid is in plaats van levende wezens die respect en mededogen verdienen. Wat een wereld!