DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 29-07-2011
HERINNERINGSBOX

DELA introduceert de Herinneringsbox, een bewaardoos waarin waardevolle herinneringen aan een overledene een plekje krijgen.


Dat kunnen foto’s zijn van bijzondere momenten, een trouwring of persoonlijke brieven die de nabestaanden graag willen bewaren. DELA wil hiermee een afscheid nog persoonlijker maken en nabestaanden helpen de draad van het leven makkelijker op te pakken.

Bij de herinneringsbox ontvangen de nabestaanden honderd herinneringskaartjes. Deze kaartjes kunnen worden meegestuurd met de rouwbrief. De ontvangers kunnen een persoonlijke herinnering aan de overledene opschrijven en deze achterlaten tijdens de uitvaart. De nabestaanden kunnen deze vervolgens bewaren in de box. Daarnaast kunnen ze er het condoleanceregister, een kruisje of bloemenlinten in opbergen. Samen met waardevolle bezittingen en herinneringen bewaren zij zo alles op één centrale plek. De box nodigt uit tot het uitpakken en doornemen van de bewaarde spullen. Zo kunnen familie en vrienden gezamenlijk herinneringen ophalen en levend houden.

Terug naar archief...