DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 21-06-2011
TUIN VAN DE EEUWIGHEID

Het Drents Landschap en Yarden Uitvaartorganisatie creren de 'Tuin van de Eeuwigheid'. Een nieuw natuurgebied waar 'andere nagedachtenisvormen / grafmonumenten' mogelijk zijn.


In Drenthe zijn van oudsher grafmonumenten zoals hunebedden, grafheuvels en urnenvelden te vinden. Stichting Het Drentse Landschap gaat in lijn met deze traditie samen met Yarden Uitvaartorganisatie een groot nieuw natuurgebied inrichten: De Tuin van de Eeuwigheid.

Een groene oase dient als een plek waar natuur, herdenking en bezinning samen komen. De Tuin van de Eeuwigheid zet daarmee een oude traditie in Drenthe voort. Niet als traditionele begraafplaats, maar in de vorm van een gevarieerd natuurgebied, waar andere nagedachtenisvormen/grafmonumenten mogelijk zijn.

De Tuin van de Eeuwigheid, waarvoor een nieuwe stichting is opgericht met dezelfde naam, belooft die eeuwigheid. In onze huidige maatschappij worden graven voor bepaalde tijd ter beschikking gesteld en worden na verloop van tijd geruimd. Begraafplaatsen krijgen andere bestemmingen. Komende week vindt de presentatie van dit plan plaats. In de presentatie worden de contouren geschetst van een plek waar de overledenen eeuwige grafrust kunnen vinden.

Terug naar archief...