DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 23-05-2011
OPEN DAG MOSCOWA + DIEREN

Begraafplaats & Crematorium Moscowa organiseert op zondag 29 mei een Open Dag. Iedereen is tussen 10.30 en 16.00 uur van harte welkom om een kijkje achter de schermen te nemen.


Ook wordt op 29 mei het monument voor de Arnhemse schrijver Gerard Keller onthuld en worden er rondleidingen gegeven in samenwerking met de IVN, Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie.

Tijdens de Open Dag zijn vrijwel alle ruimtes toegankelijk. Voor kinderen is een speciaal programma met verhalen en muziek samengesteld. "Helaas blijkt nog steeds dat mensen onvoldoende weten wat er rondom een uitvaart allemaal mogelijk is," zegt Leo van Eijk, directeur van Moscowa. "Openheid tijdens bijvoorbeeld deze Open Dag is dan ook erg belangrijk. Onze medewerkers zijn aanwezig om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden en uit te leggen wat de mogelijkheden zijn. Uiteraard is ook de geheel nieuwe crematieruimte te bekijken. Deze is aangepast aan de strenge milieuwetgeving én ook het interieur heeft een ‘facelift’ gekregen. De ruimte is toegankelijker gemaakt voor familie die de overledene naar de crematieruimte willen begeleiden. Een wens die er tegenwoordig steeds vaker is."

Vanaf 11.00 uur worden in samenwerking met gidsen van de IVN elk uur rondleidingen gegeven. Tijdens de wandelingen wordt uitgebreid verteld over de grote diversiteit aan planten en bomen in het gedenkpark. Ook komen uiteraard de bijzondere grafmonumenten uit heden en verleden aan bod.

Om 14.30 uur wordt het grafmonument van de bekende Arnhemse schrijver en hoofdredacteur van de Arnhemse Courant Gerard Keller (1829 – 1899) onthuld. Hij schreef bijzondere reisverhalen en vertaalde kinderboeken, romans en toneelstukken. Pieter van Wissing, een van de oprichters van de Stichting Gerard Keller: "Keller heeft Arnhem als vooruitstrevend hoofdredacteur van de Arnhemse Courant jarenlang gediend. Mede daarom verdient hij een mooi monument, een bescheiden gedenkteken om deze smaakmaker van de stad te eren." Literatuurhistoricus Nop Maas – onder meer
bekend van de biografie van Gerard Reve - zal het monument onthullen.

Ook Crematorium Dieren organiseert op 29 mei een open dag. Het crematorium en het gedenkpark zijn opengesteld van 9.30 tot 17.00 uur. Tijdens de Open Dag kunnen bijna alle ruimtes worden bezocht. Er worden uitgebreide rondleidingen
georganiseerd waarbij medewerkers uitleg geven en vragen beantwoorden. Voor kinderen is er een speciale puzzeltocht.

Er wordt speciale aandacht besteed aan de cateringmogelijkheden. Tijdens een condoleance
na afloop van een plechtigheid kan de catering naar eigen wens worden ingevuld. Natuurlijk kan koffie met cake, maar ook bijvoorbeeld een zoet arrangement met petitfours en mini-gebak. Of juist hartige hapjes en kaas, met bijpassende wijnen en port. Tijdens de Open Dag kunnen bezoekers zich laten informeren, en de eigengemaakte hapjes bekijken en proeven.

Ook wordt er tijdens de Open dag ruimte gemaakt voor live-muziek. Een professionele pianiste verzorgt de muzikale invulling.

www.moscowa.nl

www.crematoriumdieren.nl

Terug naar archief...