DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 05-05-2011
VAN BUITENPLAATS TOT UITVAARTPARK

Yarden Vereniging Overijssel organiseert in samenwerking met Marinus Heldoorn, beheerder van Begraafplaats Kranenburg op dinsdag 17 mei 2011, een wandeling over deze mooie begraafplaats in Zwolle.


Voorafgaand aan de wandeling zal Marinus Heldoorn in Uitvaartcentrum Kranenburg een presentatie geven. Hij zal daar vertellen over de historie en het heden van begraafplaats Kranenburg. Marinus zal bij de inleiding van deze avond ook iets vertellen over de toekomst.

Kranenburg werd in 1933 in gebruik genomen. Het karakteristieke ontwerp is van Louis Copijn. Hij gebruikte de al bestaande paden en voegde hier twee ellipsvormige padenstelsels aan toe. Langs deze paden kwamen de graven te liggen. Grote velden met graven werden gemeden en dit alles is een parkachtig geheel. Oorspronkelijk stond op deze plek de Havezathe Kranenburg. De toegang van het landgoed, de zogenaamde Prinsenpoort, is opgenomen in de huidige begraafplaats. Op de begraafplaats komen wij bijzondere bomen en planten tegen. Kranenburg is tevens een geliefde plaats voor vogels.

Na de presentatie zal Marinus Heldoorn tijdens een wandeling vol passie vertellen over het Uitvaartpark Kranenburg met zijn mooie flora en fauna. Tevens zal hij stil staan en vertellen over bekende personen die hier begraven zijn. De presentatie begint dinsdag 17 mei 2011 om 19.00 uur in Uitvaartcentrum Kranenburg, Kranenburgweg 3 te Zwolle. Vanaf 18.45 uur is de koffie of thee warm.

Graag van te voren aanmelden via e-mail overijssel@yarden.nl of telefonisch 06 4998 3360.

Het maximum aantal deelnemers is beperkt. Indien nodig zal er een tweede avond worden gehouden op dinsdag 24 mei 2011.

Terug naar archief...