DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 28-03-2011
LATER ALS IK DOOD BEN

Het crematiepercentage stijgt. Al jaren. In 2010 werd 57% van de overledenen gecremeerd. De Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB) wil het begraven promoten. Onder andere met een publieksfolder.


Het promoten van begraven is van de speerpunten van de LOB de komende tijd. Een van de instrumenten die de LOB inzet is de nieuwe publieksfolder ‘Later als ik dood ben’.

De tekst van de folder zal voor veel mensen nieuwe informatie bevatten. Vooral het verschil tussen algemene graven en particuliere graven is nog erg onbekend; informatieverschaffing op dat gebied is nog steeds zeer gewenst. Ook het fenomeen ‘wormen’ verrast velen, of beter gezegd: de afwezigheid van wormen bij het ontbindingsproces. Achterop de folder wordt dit vooroordeel (of eigenlijk is het een mythe) ontkracht. Evenals deze twee: ‘Begraven is duurden dan cremeren’ en ‘Ik zie op tegen het onderhoud van het graf’. Dat begraven duur is is en hardnekkig misverstand aldus de LOB. Begraven (en cremeren) kun je zo duur maken als je wilt. Begraven kan ook goedkoop.

De folder van de LOB kan worden gedownload op www.begraafplaats.nl.

Terug naar archief...