DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 24-02-2011
HET LIJKT WEL LAS VEGAS

Op de gevel van Begraafplaats en Crematorium Almere prijken sinds kort verlichte logos van Yarden en de PC. Dit tot groot ongenoegen van een aantal Almeerders, aldus de website Almere Vandaag.


"Het raakt me zo diep als ik over de Hoge Ring rijd en geconfronteerd wordt met Yarden en PC," aldus een Almeerder. "Ik vind dat je als uitvaartorganisatie over zoiets goed na moet denken. Het is niet bepaald chique om reclame te maken voor de dood. Bovendien lijkt het door de felheid van de lampen wel alsof we in Las Vegas zijn."

De gemeente erkent dat er klachten zijn binnenkomen n dat de benodigde vergunning ontbreekt. De woordvoerder moet zelfs toegeven dat er geen vergunning is afgegeven voor de lichtbakken. "Een toezichthouder gaat binnen drie weken op de plek kijken en dan vervolgstappen ondernemen."

Namens Yarden en de PC laat woerdvoerder Corrie van Diemen aan Almere Vandaag weten zich van geen kwaad bewust te zijn. "We kregen juist positieve reacties omdat de locatie beter te vinden is. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat we mensen tegen de borst stuiten. Minder felle lampen zouden inderdaad een optie kunnen zijn." Het niet hebben van een vergunning is volgens Van Diemen een misverstand. "De gemeente is absoluut op de hoogte van het feit dat we deze uitingen gingen plaatsen."

Terug naar archief...