DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 21-01-2011
DE UITVAART INFORMATIE HULPLIJN BREIDT UIT

De Uitvaart Informatie Hulplijn was er al in Twente, de Achterhoek en Brabant, en wordt nu uitgebreid naar Zuid-Holland.


In het najaar van 2002 is de Stichting Centrum voor Uitvaartinformatie (SCU) opgericht. Deze Stichting heeft tot doel alle informatie rondom overlijden, uitvaart en nazorg te bundelen en breed beschikbaar te stellen. De Stichting heeft geen winstoogmerk en wordt ondersteund door een groot aantal participanten en Vrienden van de SCU. De SCU heeft de Uitvaart Informatie Hulplijn in het leven geroepen om alle vragen die er binnen komen te beantwoorden.

De Uitvaart Informatie Hulplijn is 24 uur per dag, 7 dagen in de week en 365 dagen in het jaar bereikbaar. Het principe is eenvoudig. Wie vragen heeft rondom het overlijden, belt 0800 44 44 000. De vragen die binnenkomen zijn zeer uiteenlopend. Hoe stel ik een testament op? Hoe zit het precies met erfrecht? Wat zijn de kosten van een rouwadvertentie? Wat zijn de mogelijkheden voor asbestemming? Wie kan een toespraak verzorgen tijdens de uitvaart? Waar kan ik mij laten verzekeren voor een uitvaart? Welke kisten zijn er mogelijk? Hoe regel ik nu een uitvaart? Heeft u vragen over een van deze onderwerpen, aarzel dan niet en bel de Uitvaart Informatie Hulplijn op 0800 44 44 000 of kijk op www.uitvaartinformatiehulplijn.nl.

Terug naar archief...