DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 11-01-2011
ASVERSTROOIING IN NOORD-HOLLANDSE NATUUR

Steeds vaker willen mensen as verstrooien in de natuur, op een plek die voor de overledene bijzonder was. Om as te mogen verstrooien is echter altijd toestemming nodig van de grondeigenaar.


Sinds kort is het mogelijk as te verstrooien in een aantal natuurgebieden van Landschap Noord-Holland. Het is een samenwerking van Monuta en Landschap Noord-Holland.

De as kan worden verstrooid in dertig gebieden in Noord-Holland. Voorbeelden van natuurgebieden zijn de duinen tussen Callantsoog en Den Helder en Landgoed Leyduin bij Heemstede. Bij de verstrooiing van de as is een boswachter van Landschap Noord-Holland aanwezig, zodat privacy en rust gegarandeerd zijn. De nabestaanden ontvangen als herinnering een certificaat met daarop de naam van de overledene, de datum en de naam van het natuurgebied waar de as is verstrooid. =

Voor de asverstrooiing wordt een bijdrage gevraagd van 250 euro. De opbrengst komt geheel ten goede aan de natuurgebieden in Noord-Holland.

Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl en www.monuta.nl.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.