DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 23-01-2011
COMMUNICEREN VANUIT HET GRAFPersonal RosettaStone grafstenen maken het nu mogelijk voor de overledene te communiceren vanuit het graf
Geplaatst: 24 december 2010
Een nieuwe high tech applicatie, welke geplaatst kan worden in de grafsteen maakt het mogelijk voor de overledene hun levensverhaal te vertellen vanuit het graf, door een directe link naar hun persoonlijke database te sturen naar mobiele telefoons van andere mensen.
Deze high tech applicatie is een kleine stenen tablet, welke voorzien is van een microchip die linkt naar een persoonlijke database die men zelf op elk moment kan aanpassen. Men kan op deze database minimaal 1000 woorden en minstens ťťn foto (afhankelijk van het gekozen product) opslaan.

Voordat hij/zij overlijdt, kan de gebruiker een bericht schrijven op zijn Personal RosettaStone. Dit bericht kan iedereen bekijken welke in het bezit is van een mobiele telefoon met web applicaties. Deze informatie is opgeslagen in een microchip en wordt automatisch verstuurd wanneer er een mobiele telefoon met Near Field Communication- apparatuur (NFC) dichtbij wordt gehouden.

Maar dat zijn nog niet alle mogelijkheden van de Personal RosettaStone. Op de voorzijde kan de Personal RosettaStone voorzien worden van ingegraveerde symbolen, ook wel gezien als Ďlevenssymbolení welke door de koper zelf geselecteerd kunnen worden tijdens het koopproces. Deze levenssymbolen kunnen gekozen worden uit een lijst met vele opties en hebben de bedoeling iets te vertellen over het leven en de doelen welke zijn gerealiseerd.

Volgens de informatie op de website www.felmb.nl zijn de applicaties bedoeld voor ouderen welke iets willen vertellen over de door hen bereikte mijlpalen en belevenissen. Deze kunnen via de beschikbare symbolen duidelijk worden gemaakt.

Hoe kan een Personal RosettaStone meerdere generaties lang blijven functioneren? Naast het gebruik van een batterij welke naar verloop van tijd overlijdt, zijn er extra microchips aangebracht welke het mogelijk maken dat de magnetische velden die opgewekt worden door de mobiele telefoon van de bezoeker genoeg energie opwekken om de ingeprogrammeerde opdracht te verzenden voordat deze weer terugvallen in de slaapstand.

Jems BV in Purmerend wordt overspoeld met aanvragen. De huidige technologie gaat door en zal ook in de uitvaart industrie een steeds grotere rol aan spelen. De website van de Personal RosettaStone is hier een voorloper van, een website waar families, welke rondkijken om op een bijzondere manier afscheid willen nemen van hun dierbaren.
Info: Jems BV / info@felmb.nl


Kunstenaar maakt werk van organen
GRONINGEN - De Groningse kunstenaar Johan van der Dong maakt een kunstwerk van dierlijke organen. Zijn werk wordt zaterdag onthuld in de kunstruimte van het Noorderstation in Groningen, liet hij maandag weten. Ook heeft hij een website gelanceerd, www.jouworgaanmijnorgaan.eu, waarbij donorgevers en -ontvangers met elkaar in contact kunnen komen.
Met zijn project wil hij het tekort aan donoren onder de aandacht brengen. ''Er staan nog steeds honderden patiŽnten op de wachtlijst. Met mijn website kunnen mensen het misschien sneller en beter onderling regelen dan met tussenkomst van de overheid.'' Van der Dong wil de discussie aanzwengelen over ''een Europees donorcodicil zonder bureaucratie en halfslachtigheid.''

Voor zijn kunstwerk stelde een slagerij orgaanvlees ter beschikking. Het werk is een maand in het Noorderstation te zien. (ANP)

GRONINGEN - De Groningse kunstenaar Johan van der Dong maakt een kunstwerk van dierlijke organen. Zijn werk wordt zaterdag onthuld in de kunstruimte van het Noorderstation in Groningen, liet hij maandag weten.
Ook heeft hij een website gelanceerd, jouworgaanmijnorgaan.eu, waarbij donorgevers en -ontvangers met elkaar in contact kunnen komen.

Tekort aan donoren
Met zijn project wil hij het tekort aan donoren onder de aandacht brengen. 'Er staan nog steeds honderden patiŽnten op de wachtlijst. Met mijn website kunnen mensen het misschien sneller en beter onderling regelen dan met tussenkomst van de overheid.' Van der Dong wil de discussie aanzwengelen over 'een Europees donorcodicil zonder bureaucratie en halfslachtigheid.'

Voor zijn kunstwerk stelde een slagerij orgaanvlees ter beschikking. Het werk is een maand in het Noorderstation te zien.

Terug naar archief...