DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 31-12-2010
YARDEN GAAT OP SJIEK EN MET STIJL

Vanaf 3 januari 2011 zullen alle uitvaartmedewerkers van de begraafplaatsen en crematoria van Yarden volledig in het nieuw gestoken zijn. Martijn Lusink van Oger heeft een compleet nieuwe kledinglijn ontworpen voor de uitvaartorganisatie.


In totaal gaat het om tien nieuwe kledingcombinaties. Achthonderd medewerkers van Yarden zijn opgemeten en gerestyled. De pakken zijn uit ruim 11.000 meter stof vervaardigd.

Peter van Wageningen, directievoorzitter Yarden Uitvaartorganisatie: “De nieuwe kledinglijn moest een eigentijds design krijgen, dat prettig draagt en waarin het ‘unieke’ duidelijk is terug te zien. Na een uitgebreide selectieprocedure viel afgelopen zomer de keuze op Oger Corporate Fashion, de bedrijfskledingtak van modezaak Oger. Voor een op maat gemaakt pak geldt namelijk hetzelfde als voor een uitvaart: een uniek karakter en hoogwaardige kwaliteit."

Voor Oger was deze opdracht echt een uitdaging. Inkoop- en creatief directeur Martijn Lusink: “We hadden nooit eerder een uitvaartorganisatie gekleed. Je denkt al snel aan stemmig en saai, maar Yarden gaf direct aan dat ze dat juist niet wilde. Sterker, we kregen heel veel creatieve vrijheid, veel meer dan we van bedrijven gewend zijn. Daarom vinden we deze kledinglijn de meest uitdagende die we ontwikkeld hebben. Die creatieve details vind je bijvoorbeeld in de voering, of het gebruik van satijn in het damesgiletje, waar heel subtiel de ‘Y’ van Yarden terugkomt. ‘Ook kun je het borstzakje naar buiten vouwen tot een pochetje, waarop de Yarden-basiskleuren terugkomen; dat oogt meteen vrolijker. Zo leent de kleding zich ook goed voor minder ingetogen uitvaarten.”

Terug naar archief...