DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 23-12-2010
EXPOSITIE VAN HOUTKUNST

Tijdens de sfeervolle dagen tussen kerst en nieuwjaar exposeren vijf gerenommeerde houtkunstenaars uit Nederland houtsculpturen op natuurbegraafplaats Weverslo.


Natuurbegraafplaats Weverslo (op het gelijknamige landgoed, in het landelijk gebied van Heide in de Peel tussen Venray en Deurne), is dit jaar open gegaan. Hier mogen alleen monumenten worden geplaatst van duurzame materialen die zonder problemen weer opgenomen worden door de natuur. Dus alleen houten monumenten en gedenkbomen zijn toegestaan.

Vijf gerenommeerde houtkunstenaars uit Nederland tonen hun werk: Johanna Nijlunsing, Marja Snoek, Jan-Carel Koster, Wil Schropp en Piet Siebers. Het thema is ‘natuur begraven en natuur beleven’. Een wandelpad van 1 km voert langs de beelden en mooie plekken van het 5 ha grote bos.

De houtkunstenaars zijn tijdens de openingsuren van de expositie dagelijks ook zelf aanwezig. De expositie is van 26 december t/m 30 december te zien, elke dag van 11.00 tot 16.00 uur. Kijk voor meer informatie, ook over de houtkunstenaars, op www.weverslo.nl.

Terug naar archief...