DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 02-12-2010
UTRECHTSE TROOSTDAG

Op 18 december vindt op begraafplaats Daelwijck in Utrecht de eerste Utrechtse Troostdag plaats. Het is een dag vol momenten om stil te staan bij de dood en dierbaren die zijn overleden. Een dag om te herinneren en te herdenken.


De Troostdag is bedoeld voor iedereen die iemand wil herdenken. Dus iedereen is welkom. Het is een dag met ruimte en respect voor ieders beleving. En een dag met aandacht voor iedereen die in het afgelopen jaar in Utrecht is overleden. Daarom is ook burgemeester Aleid Wolfsen aanwezig. Om 12.00 uur precies zal hij op symbolische wijze afscheid nemen van alle Utrechtse inwoners die in 2010 zijn overleden.

Er is een doorlopend programma. Op verschillende plekken op de begraafplaats vinden optredens plaats. Er is muziek, theater, een rouwkunstmarkt, diverse herdenkingsrituelen en er is warmte. De warmte van koffie, thee, vuur en vooral van samen zijn.

Van te voren aanmelden is niet verplicht, maar is voor de organisatie wel handig. Wie zelf iets wil voordragen of een CD wil laten horen, wordt dit zelfs aangeraden, u bent dan verzekerd van een plaats in het programma. Mail naar troostdag@Utrecht.nl of bel 030 - 286 85 84 (alleen op werkdagen tot 16.00 uur)

Begraafplaats Daelwijck is te vinden aan de Floridadreef 11 (Overvecht) te Utrecht.

Terug naar archief...