DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 22-11-2010
SOCIAL MEDIA WEBSITE VOOR NABESTAANDEN

Onlangs startte SamenRouwen.nl een 'social media website' voor nabestaanden. Mensen die iemand verloren hebben kunnen hier het overlijden aankondigen en de overledene herdenken. Via een profiel van een overleden dierbare kunnen nabestaanden met elkaar in contact komen en troost vinden.


Bezoekers vinden op de website verder foto’s, films, een plaats om een condoleance achter te laten en informatie over de uitvaart.

Initiatiefnemer Hans Donker van SamenRouwen.nl: "Een uitvaart is bij uitstek een gebeurtenis waar mensen elkaar ontmoeten en elkaar soms na heel lange tijd weer tegenkomen. Het is ook altijd een gelegenheid om weer herinneringen uit te wisselen."

Naast de mogelijkheid om een overlijden aan te kondigen en een gedenkplaats te maken biedt SamenRouwen ook veel praktische mogelijkheden voor bezoekers zoals een routeplanner naar het uitvaartcentrum en de mogelijkheid om bloemen te bestellen of een condoleancekaart via de post te versturen.

Uitgangspunt van SamenRouwen is dat de website multimediaal is én mensen met elkaar verbindt. Nabestaanden kunnen op de persoonlijke pagina van een overledene bestaande foto’s en video’s plaatsen die met de overledene te maken hebben. Daarnaast biedt SamenRouwen de mogelijkheid om een (rechtstreekse) video van de uitvaart op de gedenkplaats te plaatsen. Mensen die de uitvaart niet bij kunnen wonen omdat ze slecht ter been zijn of in een ver buitenland wonen, kunnen op deze manier toch getuige zijn van de uitvaartplechtigheid.

Voor sommigen zal het een nadeel zijn dat een overlijdensbericht alleen door een uitvaartondernemer op de site kan worden geplaatst. Particulieren kunnen dat niet zelf doen.

Andere websites voor rouwenden:
Respectance.nl
Vaarwel.nl
Condoleance.nl

Terug naar archief...