DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 27-10-2010
NADENKEN OVER DE DOOD? WELNEE!

AXENT Nabestaandenzorg N.V., een nieuwe onafhankelijke uitvaartverzekeraar die is ontstaan na de overname van AEGON Nabestaandenzorg N.V. door de Nederlandse investeringsmaatschappij Egeria, heeft onderzoek laten doen naar Nederlanders en de dood. En wat blijkt?


De meeste Nederlanders willen helemaal niet nadenken over de dood.

Hans Croes, algemeen directeur van AXENT: "De markt is veranderd. Wij zijn helemaal opnieuw naar de markt gaan kijken. Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan. Opvallend is dat de meeste Nederlanders nadenken over de dood en de uitvaart het liefst ver voor zich uitschuiven. Veel mensen hebben bovendien geen idee wat een uitvaart kost en welke kosten nog wachten na de uitvaart."

En dan komen we op het terrein van de verzekeraar en de reden van het onderzoek: "Het vooruitschuiven van nadenken over de uitvaart leidt tot onderverzekering of helemaal geen verzekering. Dit is onwenselijk. Het is verstandig om je uitvaartverzekering nu te regelen om vervolgens rustig verder te kunnen leven."

AXENT doet alleen uitkeringen in geld, niet in natura. Uitkeringen in geld (zogenaamde kapitaalverzekering) zijn het meest transparant, meent de verzekeraar. Verzekerden beslissen zelf hoe en door wie zij hun uitvaart willen laten verzorgen. Je verzekert je voor een concreet bedrag dat wordt uitgekeerd bij overlijden.

Terug naar archief...