DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 16-10-2010
VESALIUS START CURSUS BALSEMEN

Enige concurrentie is nooit weg. Tot nu toe was Docendo de enige aanbieder van cursussen balsemen in Nederland. De Stichting Opleidingen Vesalius start in maart 2011 ook met een cursus balsemen. En dat is vooral goed nieuws voor mensen die zich beter in het Engels kunnen uitdrukken dan in het Frans.


De cursus van Vesalius is tot stand gekomen in samenwerking met het Rijn-IJssel College te Arnhem en de Engelse firma Omega te Mablethorpe. Het theoretische deel van de cursus zal gegeven worden op het college in Arnhem. De training in de praktijk zal zich afspelen in Engeland en Schotland, waar Omega opleidingscentra heeft bij twee grote uitvaartondernemingen.

Sinds maart dit jaar is de beroepsvereniging N.V.O.A. Vesalius niet alleen toegankelijk voor obductieassistenten, maar ook voor overledenenverzorgers en thanatopracteurs.

Balsemen (oftewel thanatopraxie) is sinds januari toegestaan in Nederland. Om tegemoet te komen aan de vraag om praktijkervaring op te doen, is een afgevaardigd bestuurslid van Vesalius met het Nederlandse bedrijf Dencor meegereisd naar Engeland om contacten te leggen daarvoor. In Engeland wordt meer dan 80% van de overledenen gebalsemd.

Vesalius meent een kwalitatief goede cursus te kunnen aanbieden. en heeft een en ander gemeld bij het ministerie van Binnenlandse Zaken.

N.V.O.A. Vesalius
Docendo

Terug naar archief...