DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 15-09-2010
KIST VAN KRANTEN

Een Engelse uitvaartondernemer uit Waltham Forrest heeft iets nieuws bedacht om in te spelen op de groeiende vraag naar natuurvriendelijke uitvaarten: de doodskist gemaakt van oude kranten.


Volgens de ondernemer zijn de kisten even sterk als houten kisten, maar vergaan ze sneller en geven ze bij een crematie minder schadelijke uitstoot. Om een kist te maken zijn 120 oude kranten nodig, de handvaten worden gemaakt van plantenmateriaal.

Volgens Gary Clugston, manager bij Harold White neemt de vraag naar eco-uitvaarten in Engeland in snel tempo toe. Hij verwacht dan ook dat de vraag naar de krantenkisten groot zal zijn. Het bedrijf verkoopt al verschillende soorten natuurvriendelijke kisten waaronder een kist gemaakt van bananenbladen. Klanten van Clugston kunnen als ze dat willen zelfs kiezen om een kist te laten maken van één krantensoort. Zo kun je ook in/met je kist uiting geven aan je persoonlijke voorkeur. In een 'Telegraafkist' ligt tenslotte een andere overledene dan in de 'NRC-kist'.

Op de foto: Gary Clugston met een model van de krantenkist.

Terug naar archief...