DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 10-09-2010
NOG EEN NATUURBEGRAAFPLAATS

Begraafplaats Slangenburg breidt uit met natuurbegraafplaats Slangenburg. Ook zal er binnenkort bovengronds begraven kunnen worden. Want de gemeente Doetinchem wil haar bewoners diverse vormen van begraven aanbieden.


De uitbreidingslocatie wordt met circa één meter grond opgehoogd. De werkzaamheden zullen halverweg 2011 starten. Bij de uitbreidingslocatie zal vooral de nadruk liggen op natuurbegraven. De inrichting van een natuurbegraafplaats is zo natuurlijk mogelijk. Het graf en de grafsteen zijn onderdeel van de omgeving. Er worden weinig paden aangelegd en de natuur mag zijn gang gaan. Het beheer gaat niet verder dan het begaanbaar houden van paden en het bos. Dit noodzakelijke onderhoud wordt op een natuur- en milieuvriendelijke manier gedaan. In vergelijking met Engeland is in Nederlands nog op beperkte schaal ervaring met natuurbegraven.

Begraafplaats Slangenburg is een bosrijke begraafplaats van ca. 8,5 ha gelegen aan de rand van landgoed Slangenburg. De gemeente Doetinchem beheert de begraafplaats en Yarden pacht het crematoriumgebouw.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.