DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 03-08-2010
'DOODLOOS BESTAAN'

De organisatie Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) organiseert elk jaar een 'Elckerlijcklezing'. Dit jaar waren de Belgische publiciste Kristien Hemmerechts en de in 2002 ontvoerde medewerker van Artsen zonder grenzen en cultureel antropoloog, Arjan Erkel te gast. Zij gaven hun visie op de dood.


Hun benadering was totaal verschillend en leverde veel stof op voor boeiende nagesprekken. Arjan Erkel, die in 2002/3 607 dagen ontvoerd was in de Russische deelrepubliek Dagestan, pleit voor een 'doodloos bestaan'. Hij zegt: "Natuurlijk weet ik dat ik een keer dood zal gaan, maar het is geen onderwerp waarover ik me druk maak."

Kristien Hemmerechts verloor in het leven onder meer haar man - Herman de Coninck - en twee zoontjes. Zij kan zich niets bij een doodloos bestaan voorstellen. "Ik leef juist erg 'bij de dood' en moet mijn best doen het leven leefbaar te houden."

Beide boeiende lezingen zijn hier te lezen en downloaden.Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.