DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 24-07-2010
ISLAMISTISCHE BEGRAAFPLAATS IN A'DAM

De Amsterdamse begraafplaats De Nieuwe Ooster krijgt een grafvak en een was- en gebedsruimte voor moslims. Hiermee wordt het voor een grote groep Amsterdammers mogelijk om hun dierbaren in hun eigen stad te begraven.


Op initiatief van voormalig wethouder Ahmed Aboutaleb (nu burgemeester van Rotterdam) wordt er al een aantal jaren gepraat over de mogelijkheid tot islamitisch begraven in Amsterdam. Met dank aan een extra bijdrage van 150.000 euro van de gemeente wordt dit nu definitief mogelijk gemaakt.

Stadsdeel Oost betaalt de aanleg van een islamitisch grafvak voor 1400 graven. De kosten daarvan bedragen 300.000 euro. Gemeente Amsterdam bekostigt de bouw van een
islamitische was- en gebedsruimte. Het geld dat een collecte aan het begin van de Ramadan opbrengt, wordt van dit bedrag afgetrokken.

De was- en gebedsruimte is een klein gebouw met een ontmoetingsruimte voor gebed. Het biedt verder de mogelijkheid om de overledene te wassen en voor bezoekers om zichzelf te wassen. De bouw start in het najaar van 2010. De oplevering wordt verwacht medio 2011.

Terug naar archief...