DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 31-05-2010
CONCERTO IN MEMORIAM

Op zondag 6 juni wordt in het monumentale gedenkpark van Begraafplaats & Crematorium Westerveld het jaarlijkse Concerto in Memoriam gehouden. Leo Fijen spreekt een woord van troost.


Het concert - dat ieder jaar weer meer bezoekers trekt - is vrij toegankelijk; Westerveld wil hiermee iedereen de mogelijkheid bieden hun dierbaren te gedenken.

Dit jaar wordt het Woord van Troost gesproken door Leo Fijen. Fijen is hoofd van de afdeling Godsdienst en Cultuur van de KRO. Bekender is hij van het programma Kruispunt, dat hij van 1992 tot 2009 presenteerde, en van het zomerprogramma ‘In de schaduw van het nieuws’. Ook is Fijen schrijver van boeken, zoals Het jaar dat mijn vader stierf. Zijn laatste boek is Het familiedrama van Zoetermeer.

Het programma van het Concerto in Memoriam - dat in 1994 voor het eerst werd georganiseerd - bestaat, naast het Woord van Troost, uit aan aantal vaak klassieke muziekstukken, The Last Post en de voordracht van een gedicht. De muzikale invulling zal dit jaar worden verzorgd door het Westlands Mannenkoor. Het koor zal stukken ten gehore brengen van onder andere Verdi, Händel en Gounod én ook zal onder andere muziek uit de musicals Sound of Music en Carousel worden uitgevoerd.

"Het concerto voorziet in een behoefte en wordt elk jaar weer drukbezocht," zegt Carla Bosua-Westerman, directeur van Begraafplaats & Crematorium Westerveld. "Niet voor niets is dit alweer de zestiende keer dat het wordt georganiseerd. Veel mensen - jong en oud - zien het Concerto als een bijzondere gelegenheid om, samen met anderen en toch individueel, dierbaren te gedenken. De
rustieke omgeving en natuurlijk de prachtige muziek helpen daar zeker bij."

Begraafplaats & Crematorium Westerveld is te vinden aan de Duin en Kruidbergerweg in Driehuis. Het concert begint om 14.00 uur.

Terug naar archief...