DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 20-05-2010
VROEGE VOGELS OP DE BEGRAAFPLAATS

Een lezing en een wandeling bij het ochtendgloren. Begraafplaats De Nieuwe Ooster in Amsterdam organiseert nog eens wat.


Op zondag 30 mei geeft Hans Kaljee, Amsterdamse boomconsulent en iepenexpert, een lezing over 'Iepen in de stad'. De lezing begint om 13.00 uur en vindt plaats in de bedrijfskantine van De Nieuwe Ooster, Kruislaan 126 te Amsterdam. Aansluitend wordt een rondleiding verzorgt door het 33 hectare grote arboretum (bomentuin) en wordt onder Kaljees leiding de iepen en de andere leden van de iepenfamilie (Zelkova, Celtis) bezocht. Voor deze lezing en rondleiding wordt een bijdrage gevraagd van 5,-. (donateurs van stichting arboretum De Nieuwe Ooster betalen 3.50) inclusief koffie/thee.
U kunt zich opgeven via de mail info@arboretum-denieuweooster.nl of via telefoon 06-44324426.

Op zondag 6 juni 2010 organiseert De Nieuwe Ooster rond de dageraad een natuurwandeling. Er wordt verzameld op het voorplein aan de Kruislaan 126 om 5.00 uur. Daarna gaat de poort dicht en gaat de wandeling van start. Eerst wordt er geluisterd, het is dan nog donker. Rond half zes komt langzaam de zon op, er wordt geluisterd en gekeken naar het ochtendgedrag van vogels die hun leefgebied vinden dit park. Wellicht laten ze ons genieten van hun zangkwaliteiten. Onder begeleiding van een gids krijgt u uitleg over de bomen en de historie van het park. De excursie duurt ongeveer 2 uur. De deelname is gratis. In verband met de beperkte groepsgrootte dient u zich wel uiterlijk 31 mei aan te melden via 06-10969317 of j.mullenders@oost.amsterdam.nl. U ontvangt zo snel mogelijk bevestiging van uw deelname.

Op de foto de urnenvijver van De Nieuwe Ooster in het ochtendgloren.

Terug naar archief...