DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 14-04-2010
ONTWERP EEN KIST EN WIN EEN UITVAART-
VERZEKERING


Nieuw: de Monica Zeegers Jaarprijs. De inschrijving staat vanaf nu open. Thema van het (eerste) jaar 2010: van kist tot (levens)kunst. Het doel van deze jaarprijs is de dood minder eng te maken, door ook haar schoonheid onder ogen te durven zien.


Monica Zeegers is uitvaartondernemer in Limburg, maar wil haar naam verder laten reiken dan het zuiden van het land. Met een eigen prijs, de winnaar krijgt een uitvaartverzekering van 5000 euro (hopelijk niet alleen te besteden bij Monica Zeegers Uitvaartverzorging.)

'De uitdaging' is een kist te ontwerpen naar eigen inzicht met vrij gebruik van materialen, maar toegespitst op een bestaand persoon. Alleen kunstenaars (maar wanneer ben je een kunstenaar?) kunnen zich aanmelden. De kunstenaars die geselecteerd worden, krijgen de beschikking over een kist. Deze kist heeft een kapdeksel en is van binnen niet bekleed en ontdaan van grepen en knoppen. De kist dient echter wel zelf door de deelnemer te worden opgehaald in Maastricht of Overasselt en moet daar ook weer worden ingeleverd.

Behalve kunstenaars kunnen ook 'vrijwilligers' zich aanmelden, zij vormen de 'modellen' voor de kunstenaars. Van de vrijwilligers wordt verwacht dat zij van zichzelf een beeld schetsen d.m.v. geschreven tekst, beeldmateriaal, gesproken woord of anders. Zij moeten duidelijk maken waar zij in het leven voor staan en wat hun achtergrond is.

Een jury en het publiek beoordeelt welke inzending zal winnen. De inschrijving sluit op 15 mei 2010. Kunstenaars en modellen kunnen zich aanmelden op www.monicazeegers.nl.

Zaterdag 2 oktober zal de uitslag bekend worden gemaakt op een nog nader te bepalen locatie, waarvoor alle deelnemers worden uitgenodigd. Hierna zullen de kisten worden geŽxposeerd.

Terug naar archief...