DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 11-04-2010
OPEN DAG YARDEN OP 18 APRIL

Yarden verwacht duizenden bezoekers tijdens de open dag op zondag 18 april, zegt ze zelf. Die dag openen alle vestigingen van Yarden tussen 11.00 en 16.00 hun deuren voor het publiek tijdens de jaarlijkse Open Dag. Dit jaar is het thema: antwoord krijgen op al uw uitvaartvragen.


Ter gelegenheid van de Open Dag is een kaartspel gemaakt, met 52 vragen en antwoorden over uitvaarten. Vragen als: Hoe graaf je een graf als het vriest? En, mag je ook gecremeerd worden zonder kist? Antwoorden kunnen mensen krijgen door vragen te stellen aan de medewerkers en vrijwilligers van Yarden. Daarnaast kunnen bezoekers inspiratie opdoen voor hun uitvaartwensen door diverse zaken zelf te ervaren. Zo kan er geproefd worden van diverse hapjes en drankjes anders dan koffie met cake en kan men op een locatie ervaren hoe zwaar een kist is tijdens de cursus kist dragen.

Op alle locaties worden bijzondere activiteiten georganiseerd en zijn bijzondere dingen te zien. Zoals een wollen kist, een live muziek optreden van Popstars, een speciaal ontwikkeld geurtje ‘afscheid’ wordt verneveld, er zijn diverse workshops en ook bijzondere voertuigen te zien, zoals een rouwfiets en een rouwmotor. Uiteraard kan men ook een kijkje nemen in de ovenruimte van de crematoria.

Op www.yardenopendag.nl is een overzicht te vinden van alle deelnemende locaties.

Terug naar archief...