DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 28-02-2002
HOE DE (NIEUWE) RIJKEN HUN DODEN BEGRAVEN

"Ik denk dat zelfs iemand van hoge stand zoiets nog nooit heeft meegemaakt. Mijn man had geleefd als een vorst en zo is hij ook begraven. Het hele PSV-stadion was afgehuurd en hing vol met zijn posters. Zijn kist stond op de middenstip terwijl het clublied gedraaid werd. In de kerk, terwijl hij helemaal niet goddelijk was ingesteld, spraken onder andere zijn beste vriend Ronald Koeman, Frank Arnesen, John van Katwijk en Harry van de Moesdijk. André Hazes zong live en ik had prachtige muziek uitgezocht, van ‘The Godfather'. 's Avonds was er een groots vuurwerk op muziek. Een team van vijftien mensen is er dag en nacht mee bezig geweest. Kosten noch moeite zijn gespaard."


Opgetekend uit de Beau Monde van februari. Uit het dubbelinterview met Yvonne Dubbelboer-Van Hout (haar ouders, en zij dus ook, zijn rijk geworden met de verkoop van zonnebrillen) en haar goede vriend ‘Geer', zanger Gerard Joling. Beroemd en even rijk als zij. Maar ze gaat nog steeds met iedereen om, ‘met alle rangen en standen': "Als ik nu bij een vriendin kom wier huiskamer net zo groot is als mijn slaapkamer, kan ik daar ook van genieten."
Yvonne is onlangs weduwe geworden. Ze was getrouwd (preciezer: lag in scheiding) met ‘de roemruchte Eindhovenaar' Eddy Dubbelboer. Ze vertelt in Beau Monde o.a. over de uitvaart van Eddy, die weliswaar ‘niet goddelijk was ingesteld', maar toch ‘een uniek mens'.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


Dave Dubbelboer schreef op 15-12-2014:
So sorry to be reading this negative and acidic talk all these years after my cousin, Eddy Dubbelboer was tragically taken from us. Even though I live in Australia, I still feel the pain and cannot even begin to imagine how these heartless posts on this website help the family of the bereaved. In Australia, we call it the tall poppy syndrome, where people like to take-down or criticize those in the public life. Shirley, I am so proud of your life these days; you're a proud mother yourself. I hope that you get to read this and I hope it makes you feel better; too many nasty people on the internet who do nothing better than post their negative opinions.

Lots of Love from
Dave, Rosalie, Caitlin and Layla


rick b schreef op 21-9-2009:
wat laat die ingrid zichzelf kennen zeg! wat een jaloezie, en het erge is ze doet er alleen zichzelf pijn mee! wat zal die yvonne hierom lachen zeg, wat een stumper die ingrid! ze zegt dat ze ook alles heeft, en dan nog zo jaloers zijn op een ander waarschijnlijk is ze aartslelijk en gewoon ziekelijk gefrustreerd op die prachtige yvonne!


ines vandeghinste schreef op 9-3-2009:
kende deze man niet maar heb het gevoel dat hij inderdaad een uniek mens was, en is dit niet genoeg ? Om de hemel te verdienen ? En is de hemel niet existeren wars van burgerlijke vooroordelen ?
Ciao madame mes respects


Margo schreef op 28-11-2007:
Ook ik heb Eddy gekend. Vroeger, van de camping in Acht en daarna van Hollywood. Iedereen had een mening over hem. Ik vond hem altijd een fijne vent die mij toendertijd als 14/15 jarige mee op sleeptouw nam.

Dat er mensen zijn die zich druk maken over de manier waarop zijn uitvaart is geweest: belachelijk, iedereen doet dit op zijn eigen manier. En ik vind dus ook dat je iedereen daarvoor in hun waarde moet laten en over zoiets never nooit niet discussieren. Iedereen doet dit op zijn eigen manier.
Eddy, rust zacht en laat iedereen maar lullen.


Babelo Hendrix schreef op 12-9-2007:
Eddy was een hele mooie kerel.
Hij is nog vroeger in Vught geweest met zangeresjes.
Hij was overal bij, PSV won de Europa cup en Eddy als eerst tussen de spelers, das echt heel mooi!
In Eindhoven terug met het vliegtuig, weer Eddy bij onze vriend Frits Philips.
Eddy was een markant viguur.
Hij wist ook alles te regelen,ik mocht hem wel,waarom niet.


John Dekker schreef op 26-6-2007:
Beste Shirley en Yvonne,

Eddy was voor mij de juiste mix tussen "both worlds". Belachelijk dat deze discussie gaat over geld en status. Eddy was een fantastisch mens en kon werkelijk met iedereen opschieten. Een week voor zijn overlijden heb ik samen met mijn vader nog een fantastische avond gehad in het borreluur, waar hij mij dingen vertelde die ik nog steeds koester. Eddy was een bourgondier pur sang, idem mijn vader die ik recent heb moeten verliezen. Laten we dat herinneren, de rest is volslagen irrelevant.
Geloof me, het verlies van Eddy is met geen cabrio te vergoeden en ik wens dan ook dat deze mensen, die overigens kei- en keihard voor hun pecunia's hebben gewerkt, kunnen doen wat hun goeddunkt. Ik wens Shirley en Yvonne dan ook alle goeds en de rest van deze site trouwens ook.

Groet, John


Frank schreef op 10-5-2007:
Om 1 uur vannacht is mijn vader overleden!! ik kan het niet geloven, maar dit is onmenselijk zoiets. Gelukkig heb ik hem gisteravond nog bezocht in het ziekenhuis, en we dachten allemaal die komt er wel weer boven op!! 3 uur later ging mijn telefoon!!! je zakt werkelijk door de grond. Goede man en mijn grootste brombeer is 83 geworden. Pa het gaat je goed!! en tot over een jaar over 40!!


anoniem schreef op 26-4-2007:
hee shirley
meisje houd je taai ik weet dat je nu al 17 ben maar lees "per ongeluk" deze reactie's voor het eerst en leef erg met je mee ik heb laatst mijn opa verloren en vond dat al zo erg.. ik kan het me niet voorstellen hoe het is om je vader te verliezen! ik hoop voor je dat je een geweldige begrafenis hebt gehad en dat je er aan terug kunt denken met mooie herinneringen! ik wens je echt het beste meisje en na al die jaren nog heel veel sterkten! en laat die mensen maar lekker barsten die er anders over denken.. hou je sterk meisje ik leef met je mee liefs..


Stanley schreef op 30-12-2004:
per toeval kwam ik op deze side terecht,ik heb Eddy goed gekend en ben trots dat hij mijn vriend geweest is maar albertje bollink gebruik je echte naam is en laat even weten waar je uithangt zodat als het zover is we jou begrafenis ook kunnen vieren maar dan saai zoals jou hele leven waarschijnlijk is.


richard schreef op 21-12-2004:
Ik kwam hier via een zoekmachine van google terecht van de week, en ken shirley zelf persoonlijk.
Ik vind helemaal nie da ze arrogant is want het is een lief meisje (tenzij ze water over me heen gooit).

Ik vind dat niet iedereen hier een oordeel over neer hoeft te zetten die toch niets beters te doen hebben dan mensen afzeiken.
Heb haar vader niet gekend maar dat jullie tegen een meiske van 14 zo tekeer gaan is echt nie meer normaal hoor.

Shirley, trek je niets aan van die orragante mensen die het niet voor zich kunnen houden, ik snap je volkomen.
Kusje Richard


anoniem schreef op 9-12-2004:
Ik heb Eddy ook heel erg goed gekend en verbaas me heel erg over wat mensen zeggen over hem, en dat terwijl ze hem waarschijnlijk niet eens hebben gekend. Eddy was een geweldig mens, supergezellig en stond voor iedereen klaar. Zijn grote liefde, op zijn vrouw en kinderen na, was alles wat maar met PSV te maken had, en ja, hij was een supersupporter, en dat heeft niets met zijn geld te maken gehad. Hij was een jaar of twaalf toen hij al met een snoepbak over de tribunes liep om snoep te verkopen, zodat hij toch de wedstrijden van PSV kon zien, simpelweg omdat hij geen geld had voor kaartjes, een kwestie van slim en inventief genoeg zijn om toch daar te komen waar hij wilde zijn. Hij heeft geloof ik zelfs nog een tijdje bij de jeugd van PSV gevoetbald. Dus dat hij veel mensen heeft gekend bij PSV is natuurlijk niet zo heel vreemd, die kende hij dus al voordat hij geld had. En blijkbaar zat het economisch inzicht er toen hij een jongetje van twaalf was al in, en is het dus natuurlijk ook niet zo vreemd dat hij in de toekomst geld zou gaan verdienen. En dat Eddy op de middenstip heeft gestaan is in overleg geweest met niet alleen de naaste familie maar ook met de leiding van PSV, omdat ze graag iets voor hem wilden doen. Ze hebben zelfs gevraagd aan de naaste familie of Eddy niet op maandag begraven kon worden in verband met het wedstrijdschema van de jongens van PSV, omdat er veel belangstelling van de spelers was om Eddy de laatste eer te bewijzen. Frank Arnesen heeft zelfs nog in de kerk gesproken, en ook Ronald Koeman, al vijftien jaar één van zijn beste vrienden heeft iets voorgedragen. En natuurlijk zullen er mensen zijn die hem arrogant hebben gevonden en hem niet aardig hebben gevonden, en daar is ook niets mis mee, je hoeft tenslotte niet iedereen aardig te vinden. Maar getuige de grote belangstelling tijdens de kerkdienst zijn er veel mensen die daar een andere mening over hebben gehad. En daar heeft de familie het uiteindelijk ook voor gedaan. Ze hebben Eddy het afscheid gegeven zoals hij geleefd heeft, met alle mensen erbij die deel uitmaakte van zijn leven, en hij had nou eenmaal een heel groot sociaal leven. Dat komt omdat hij voor veel mensen een fijn mens was om om je heen te hebben. Het was altijd gezellig als Eddy in de buurt was, en eentje zoals Eddy zal er ook nooit meer zijn. Dat is iets wat ik nog steeds om me heen hoor,overal word hij nog steeds ontzettend gemist. Ik kan me dan ook niet voorstellen hoe zij kinderen hem zullen missen. En om een meisje van veertien over haar overleden vader aan te vallen is natuurlijk ook niet al te best. Het was tenslotte voor haar een geweldige vader die zielsveel van haar en haar zusje hield. En Shirley, wat andere mensen er ook over zeggen, jij weet hoe je vader was en dat is het belangrijkste. En je hoeft dat mensen helemaal niet uit te leggen. Er zijn namelijk genoeg mensen die weten hoe je vader was, en hem nog steeds iedere dag missen. En de mensen die hem niet hebben gekend, die hebben pas een gemis!!! Wat ik nog wil zeggen tegen de mensen die een reactie hebben gegeven, oordeel niet te snel, probeer je te verplaatsen in een ander. Vooral over een onderwerp als dit, waar zoveel verdriet mee gemoeid is. Laat iedereen zijn leven leven zoals hij of zij dat wilt en heb een beetje respect voor elkaar. Ik denk dat we dan een heel stuk verder komen als waar jullie hier mee bezig zijn.


shirley schreef op 31-10-2004:
heey chantal!da doet goed iemand die zo'n begrafenis toch waardeerd!want ik krijg hier op alles kritiek!dan is het mn vader nie dan is het mn moeder wel!ik kan daar zo slecht tege als mense over je familie lullen!en maar doen alsof hun het zelf zo perfect hebbe!fijn dat jij me tog begrijpt!en dat de rest hier maar kapot valt!het roept egt woede bij je op als mense zo prate!moet er nu nog 2 en half jaar later over geluld worde!mja that's life! naja jij ook nog sterkte met jou verwerking van het overlijden van je vader!kom je nooit meer over heen het slijt wel maar er over heen komen doe je nooit meer ik sta met mijn vader in mn gedachte op en ga er mee slape!iedere dag weer opnieuw!naja dikke kuss shirley


shirley schreef op 31-10-2004:
ingrid heb jij er probleme mee hoe wij leven!? het gaat hier tog om mn vader jij haalt mn moeder erbij!en ik vind mn leventje best zo! en ik ben juist trots op mn moeder!en het maakt me niets uit wat jij er van vind is jou eige mening! en trouwens we hebbe geen cabriotje maar een porsche jeep!!!!!!!!!nou ik hoor het nog wel kuss shirley


Chantal schreef op 2-10-2004:
heey shirley,
ik ben zelf 15 en heb afgelopen december 2003 mijn vader plotseling verloren ik snap dus ook heel goed dat je boos kunt worden op mensen die nogal raar reageren op de manier van afscheid nemen. wat ik ook tussendoor even wil zeggen is dat je niet over een overleden vader van een meisje van 14 moet zeggen dat hij arrogant was, dat is natuurlijk super moeilijk om te horen!!
ik snap niet dat mensen het raar vinden om iemand op de middenstip van een voetbal stadion te zetten. bij Ander Hazes vond iedereen het juist heel goed en mooi en dan zou het bij jou vader niet kunnen...? dat snap ik niet.
ik heb zelf eigelijk een doorgaand afscheid gehad van mijn vader. maar toch was het een mooie crematie plechtigheid en ik ben van menig dat als de achterblijvende zich goed voelen bij het afscheid dat er is genomen dat het dan ook een goed afscheid is geweest!! sterkte shirley
xxx chantal


lena schreef op 29-9-2004:
shirley shirley shirley als jij je nou afvraagd waarom er mensen zijn die zo reageren moet je eerst eens te raden gaan bij jezelf.viertien jaar en dan nog eens z'n grote mond.ingrid je hebt helemaal gelijk.


ingrid schreef op 29-9-2004:
shirley je moet niet zo zielig doen, het is niet leuk wat jullie is overkomen maar dat gebeurt bij zo veel mensen, ik zit toch ook niet de hele tijd te zeuren dat ik het al moeilijk genoeg heb enz..? je moet juist sterk zijn. en vind je het gek dat mensen een slechte mening over jullie krijgen?? al die intervieuws met je moeder in tijdschriften e.d. die zijn toch ook walgelijk? zoals in de beau monde met een buurvrouw van je moeder? dat zij het tenminste wel snapte als je een paar dure laarzen kocht? en ik zeg dit echt niet uit jaloezie want ik woon ook in een heel mooi vrijstaand huis en heb niets te klagen, maar het is maar net de manier waarop je in de belangstelling wilt staan.en dat stoort veel mensen. want ik ken ook mensen met veel geld, nog veel meer als jullie, en daar merk je helemaal niets aan. die blijven gewoon zichzelf. En DAAR heb ik respect voor. Maar niet voor zo'n tuttebel als jouw moeder die nu alweer een kind van een ander heeft en in haar cabriotje rond ligt te rijden om gezien te worden.


shirley schreef op 23-9-2004:
kijk ingrid als jij er zo over denkt moet je dat lekker doen ik hou je niet tegen...maar als ik nu wel blij ben geweest met zijn begrafenis heb jij er toch niks mee te maken! weet je wat het is! ik haat mensen die over MIJN vader of moeder lullen! en vooral over mijn vader die 3 jaar geleden overleden is!daar kan ik niet tegen laat mensen gewoon met rust het is zeker nog niet moelijk genoeg voor mij, mn zusje en de rest van de familie dit te verwerken!mensen wille tog nog ff sensatie zoeken!het is tog triest! inplaats van op alles en iedereen commentaar te leveren kun je tog ook die mensen mee steunen!en waarom ik iemand zoiets toewens?dat doe ik alleen bij mensen die het verdienen...die het verdienen om dezelfde pijn te voelen als die ik al jaren voel!
en kijk dat ik dit durf te zegge op'deze'leeftijd dat is toch normaal! ik trek mn mond teminste open!ik pik het niet...klaar en dat is mijn mening!en wat lult iedereen hier nou? maakt het jullie nou egt wat uit wie er geld heeft en wie niet!en kijk het mooie is dan dat je er ook nog achter zet 'die mensen zijn juist het irritants'wie zegt dat???is dat een feit ofzo??volgens mij niet maar jah ik heb weer genoeg verteld!kuss shirley


ingrid schreef op 3-8-2004:
Nou nou Shirley. je durft nog al op jouw leeftijd! Ik heb zelf ook mijn vader verloren maar ik moet er niet aan denken dat hij met vuurwerk begraven zou zijn. het is toch geen feest? ik vind dat weer typisch iets voor mensen met geld om is ff lekker op te vallen. Denk je dat jouw vader op de middenstip mocht omdat hij zogenaamd een supporter was? NEE! Alleen omdat je er een hoop geld voor geeft. En dat vind ik triest! en hoe durf jij iemand hetzelfde toe te wensen? ik dacht als je zoiets meegemaakt hebt dat je er dan wel verstandiger over praat. en waarom zouden we jaloers zijn op jullie? omdat jullie geld hebben? HAHA die mensen zijn juist het irritanst!


shirley schreef op 9-6-2004:
weet je waar ik niet tege kan!! tege jaloerse mense!! en die zijn er maar al te veel op de wereld! dat merk je nu al weer!!!en als er 1 iemand wel een top man was en de beste vader die er maar kan zijn was hij het wel!!dus doe niet net of je hem kent! hij zou jou ook wel gehaten hebben..mr ik vind hem arrogant! want mijn vader stond gvd open voor iedereen! en alles!! dus ik zou je mond maar is houden!want daar kan ik niet tege! stakker dat je bent! volgens mij weet je niet wat je zegt! ik hoop dat het jou snel overkomt iemand dierbaars verlieze! want dan krijg je wel spijt met wat je nu schijft! arrogant kereltje! kunne mense nou nooit positief zijn!en medeleve tone! nee zo is de wereld niet meer he!! oh oh oh waaar moet het heen! ik ben 14 jaar! en ik snap het nog beter als jou!


Robert schreef op 30-5-2004:
Heb alle verhalen en reacties gelezen.
Ik heb Eddy Dubbelboer persoonlijk gekend en ik vond het een ongelovelijke arrogante kerel!
Lees allemaal berichten over dat hij een supersupporter van PSV was. Nou sorry, hij kon dat worden met al zijn geld! Als men geld heeft kan men zich inkopen. Ik ken ook supersupporters die gewoon in een fabriekje werken en verder geen schijn van kans hebben.
Kortom als men bulkt van het geld kan men de status supersupporter krijgen en zicht begeven tussen de bobo's.
Belachelijk allemaal.
De kunst is dat iemand die elk jaar moet werken voor zijn seizoenkaart de status supersupporter krijgt en niet iemand, die zich dmv geld naar binnen lult.


shirley dochter eddy dubbelboer schreef op 27-5-2004:
haay ik ben de dochter van eddy!en mis hem heeeel erg! dan lees ik van die kut op merkinge! fijn is dat! zit ik egt op te wachtte! en ik ben blij dat we zijn begrafenis zo hebbe kunne vieren! dan heb ik tog nog same met mn zusje afscheid kunne neme!en dan zijn er hier van die jaloerse mense! jezus zeg ZOO TRIEST!! naja zoek het maar verder uit! ik zal geen name noemen! daar hou ik nie van! maar als jullie de reacties leze wete de mense wel over wie ik het heb! nou das alles wat ik hier over kwijt wil!!!!! daaag!!!!!


Guusje schreef op 6-5-2004:
Laat iedereen zelf beslissen hoe hij begraven wil worden rijk of arm. Ook al heb je veel geld, terug krijg je hem toch niet. Als ik dood zo gaan zo ik het liefst sober begravenis willen hebben wel met mooie muziek. Maar geen bloemen of dergelijke. Wel zou ik willen dat de mensen als ze iets willen doen geld zouden over willen maken aan Stichting Dierenthuis Wilbertoord. Maar als mensen die rijk of arm zijn laat ze doen wat ze willen, maak echt niet uit. Geluk kun je niet dwingen Het is verdwaald in kleine dingen.
Guusje


jw schreef op 10-4-2004:
ik vind het heel normaal dat mensen die veel geld hebben, hun overleden dierbaren op hun manier kunnen begraven. Wat maakt jhet uit zeg, het lijkt wel of de mensen afgunstig en jaloers zijn.Albert Bolink schreef op 9-3-2002:
brenda schreef op 6-3-2002:
albert bolink heb jij geen gevoel ook al zijn hunnie nog zo rijk ik denk dat ze al hun geld hadden willen geven als hij nog had mogen leven.
==============================
Brenda, geheel gelijk al is men nog zo rijk is het verlies van een dierbare onbetaalbaar.Maar ik vindt het een verkwisting om er een exentrieke uitvaart van te maken, dan kan dat geld beter voor liefdadigheidsdoelstellingen worden gebruikt! Albert Bolink te Hengelobrenda schreef op 6-3-2002:
albert bolink heb jij geen gevoel ook al zijn hunnie nog zo rijk ik denk dat ze al hun geld hadden willen geven als hij nog had mogen leven.


brenda schreef op 6-3-2002:
Gelukkig voor Yvonne dat zij zo mooi haar man kon begraven ik heb mijn moeder 2jaar geleden verloren haar begravenis was met 700 mensen


Albert Bolink schreef op 5-3-2002:
Het spreekwoord zegt; een rijke stinkerd. Omdat vroeger de rijken in de kerk werden begraven en men de ontbinding rook. Het is te hopen dat de roemruchte Eindhovenaar' Eddy Dubbelboer is gecremeerd. Dat scheelt een stuk in de stank. Het is toch godgeklaagd wat rijken denken te kunnen doen met hun verdiende geld.Het is te hopen dat Yvonne Dubbelboer - Van Hout haar rijke oogjes eens open gaan en ze een grote donatie doet aan een liefdadigheidsinstelling. Albert Bolink te Hengelo