DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 28-02-2002
HOE DE (NIEUWE) RIJKEN HUN DODEN BEGRAVEN

"Ik denk dat zelfs iemand van hoge stand zoiets nog nooit heeft meegemaakt. Mijn man had geleefd als een vorst en zo is hij ook begraven. Het hele PSV-stadion was afgehuurd en hing vol met zijn posters. Zijn kist stond op de middenstip terwijl het clublied gedraaid werd. In de kerk, terwijl hij helemaal niet goddelijk was ingesteld, spraken onder andere zijn beste vriend Ronald Koeman, Frank Arnesen, John van Katwijk en Harry van de Moesdijk. André Hazes zong live en ik had prachtige muziek uitgezocht, van ‘The Godfather'. 's Avonds was er een groots vuurwerk op muziek. Een team van vijftien mensen is er dag en nacht mee bezig geweest. Kosten noch moeite zijn gespaard."


Opgetekend uit de Beau Monde van februari. Uit het dubbelinterview met Yvonne Dubbelboer-Van Hout (haar ouders, en zij dus ook, zijn rijk geworden met de verkoop van zonnebrillen) en haar goede vriend ‘Geer', zanger Gerard Joling. Beroemd en even rijk als zij. Maar ze gaat nog steeds met iedereen om, ‘met alle rangen en standen': "Als ik nu bij een vriendin kom wier huiskamer net zo groot is als mijn slaapkamer, kan ik daar ook van genieten."
Yvonne is onlangs weduwe geworden. Ze was getrouwd (preciezer: lag in scheiding) met ‘de roemruchte Eindhovenaar' Eddy Dubbelboer. Ze vertelt in Beau Monde o.a. over de uitvaart van Eddy, die weliswaar ‘niet goddelijk was ingesteld', maar toch ‘een uniek mens'.

Terug naar archief...