DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 28-03-2010
STEEDS MEER CAFé'S OP BEGRAAFPLAATSEN

Op eerste paasdag opent Yarden Crematorium en Begraafplaats Eikelenburg te Rijswijk de deuren van haar Grand Café. En volgt daarmee o.a. de begraafplaatsen Westgaarde en De Nieuwe Ooster in Amsterdam, Selwerderhof in Groningen en Westerveld in Driehuis.


Het Grand Café in Rijswijk is op zondag 4 april open van 11.00 tot 16.00. Tevens kunnen nabestaanden dan een ballon oplaten met een persoonlijke boodschap ter nagedachtenis aan hun dierbare. Met deze manier van herdenken wil Eikelenburg nabestaanden op bijzondere dagen als Pasen een steuntje in de rug geven.

Locatiemanager Jans Springer: "Vorig jaar zijn we gestart met ballonnen oplaten met een persoonlijke boodschap. Bezoekers reageerden heel positief op deze manier van herdenken. Daarom hebben we besloten hier een vervolg aan te geven en dit ook op andere bijzondere dagen te doen waarop mensen behoefte hebben aan extra steun. Kerst, Moederdag, Vaderdag, Pasen. Het zijn de dagen waarop iedereen zich graag omringt met geliefden, familie en vrienden. Daarom zijn deze dagen vaak moeilijk als je je partner, ouders, grootouders en anderen moet missen. Met het oplaten van ballonnen met een boodschap bieden we nabestaanden de mogelijkheid dit gemis een ‘plekje te geven’. Bij mooi weer is het buitenterras open. Omdat de voorraad ballonnen beperkt is, stellen we voor iedere overledene één ballon beschikbaar."

De begraafplaats is te vinden aan de Eikelenburglaan 7 te Rijswijk.

Terug naar archief...