DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 23-03-2010
UITVAARTMUSICUS WORDEN?

Monuta houdt audities. Op 27 maart, in Rotterdam. Instrumentaal, vocaal, solo of een ensemble, iedereen is welkom. Als het maar professioneel klinkt.


Muziek speelt een belangrijke rol bij het afscheid nemen van een dierbare. Steeds vaker krijgt Monuta het verzoek om live-muziek te verzorgen bij een uitvaart. Daarom is Monuta gaan samenwerken met ViVace, specialist op het gebied van live-muziek bij uitvaarten.

ViVace heeft conservatorium geschoolde musici en artiesten met ruime ervaring in de uitvaartbranche in haar bestand. Monuta en ViVace willen graag in de groeiende vraag naar uitvaartmusici kunnen blijven voorzien. Daarom organiseren zij op 27 maart voor de tweede maal een auditie voor uitvaartmusici. Na de eerste succesvolle auditie in Enschede volgt nu Rotterdam. Of het nu gaat om instrumentaal, vocaal, solo of een ensemble, voor elk muziekgenre heeft ViVace de juiste mensen.

In Enschede was de opkomst en de kwaliteit van de deelnemers was hoog. Het varieerde van een duo op harp en dwarsfluit, tot een klassieke fado zangeres onder begeleiding van een fantastische gitarist en een doedelzakspeler.

De musici doen auditie voor een professionele jury, deze bestaat uit de twee directeuren van ViVace. Daarnaast krijgen de musici informatie van ViVace over de organisatie rondom live-muziek bij uitvaarten. Één van de Monuta clustermanagers uit de regio Rotterdam zal vanuit zijn ervaring de deelnemende musici enthousiast vertellen over de betekenis die muziek aan een uitvaart geeft.

De auditie vindt plaats op zaterdag 27 maart van 9.30 tot 16.30 uur in de Codarts Hogescholen voor de Kunsten, Kruisplein 26 in Rotterdam. Musici die meer informatie willen over de audities kunnen contact opnemen met Haye Swart van ViVace, telefoon 053 – 434 66 66 of per mail info@vivace.nl

Terug naar archief...