DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 18-03-2010
MARIJKE HELWEGEN EN HAAR UITVAARTDUIVEN

Marijke Helwegen, 'Vredesduivenkoningin van Nederland', trekt het land door met haar witte en zwarte 'uitvaartduiven'. De witte of zwarte duiven van Marijke kunnen het verlies bij een uitvaart iets dragelijker maken.


De duif staat symbool voor hoop, liefde en vrede. Ook kan de duif gezien worden als de geest die naar huis terugkeert. Marijke houdt bij het oplaten van de duiven een korte persoonlijke toespraak, die de nabestaande tot steun en troost kan bieden. De ervaring leert ook dat uitvaartduiven een goede afleiding zijn voor de kinderen en kleinkinderen, de uitvaart wordt hierdoor als minder belastend ervaren.

Tijdens de uitvaartplechtigheid heeft Marijke de 'Paarse rouwmand' bij zich waar vanuit 2 witte of zwarte postduiven gelost kunnen worden. De paarse rouwmand is bekleed met paarse stof, versierd met zilverkleurig lint en afgezet met zwarte elementen. Op de bovenkant van de mand zijn twee zilverkleurige engelen en vier toefen zwarte verenpluimen bevestigd.

Daarnaast heeft Marijke een 'bloemenmand' bij zich. Die is wit gelakt en bekleed met paarse stof, versierd met zilverkleurig lint. Uit de bloemenmand kunnen bloemblaadjes gestrooid worden. Ook liggen er losse bloemen in, die door Marijke uitgereikt wordt aan de nabestaanden die de bloemen vervolgens op de kist van hun dierbare kunnen leggen. Aan de bloemenmand kan een lint bevestigd worden met de tekst 'De laatste reis' of een tekst naar eigen keuze.

En dan is er nog de 'Luxe duivenkoets', waar vanuit 4 witte postduiven gelost kunnen worden. De duivenkoets is okergeel van kleur en bespannen met rood fluwelen doek en enkele goudkleurige elementen. De duivenkoets is makkelijk verrijdbaar en kan voorop gaan in de rouwstoet vanuit de aula naar het graf, alwaar de duiven gelost kunnen worden.

Marijke werkt met goed getrainde witte en zwarte postduiven die na het oplaten weer direct terug vliegen naar hun huis. Bij slechte weersomstandigheden kunnen de duiven niet worden opgelaten, hier heeft Marijke een mooi (verrassings)alternatief voor.

Kijk op www.columbadecoraties.nl

Terug naar archief...