DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 02-03-2010
WITTE ROOS OP AUTEURSGRAVEN

Aad Meinderts, directeur van het Letterkundig Museum, heeft op de graven van 100 schrijvers een witte roos gelegd. Dit als aanloop naar de officiŽle opening van het vernieuwde museum, na een grootscheepse verbouwing, op 4 maart aanstaande.


Harry Mulisch opent donderdag 4 maart het vernieuwde Letterkundig Museum. De verbouwing heeft geleid tot ruim 500 m2 extra tentoonstellingsoppervlak en een helder, transparant gebouw waarin de bezoeker kan dwalen door de wereld van de literatuur.

Vanaf 5 maart zijn twee nieuwe vaste tentoonstellingen voor het publiek toegankelijk. In de vaste expositie 'Het Pantheon. 100 schrijvers Ė 1000 jaar literatuur' presenteert het museum als eerste de Nederlandse en Vlaamse literatuur vanaf de middeleeuwen tot heden. Het is een ode aan het literaire erfgoed van de Lage Landen. Naast schrijvers als Anna Bijns, P.C. Hooft en Gerard Reve zijn ook Hugo de Groot, Vincent van Gogh en Anne Frank opgenomen.

In de Nationale Schrijversgalerij ontmoet de bezoeker 500 geschilderde en gebeeldhouwde portretten van schrijvers en dichters: bejubeld, verguisd of vergeten. In samenwerking met De Bezige Bij verschijnt hierbij een full colour catalogus.

In aanloop van de opening van Het Pantheon heeft Aad Meinderts, directeur van het museum, in dertig dagen een witte roos op de graven van de 100 Pantheon-schrijvers gelegd. (Io de foto het graf van Simon Vestdijk in Den Haag.) Zijn literaire pelgrimage is te volgen op de site www.wievolgt.com.

Terug naar archief...