DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 13-02-2010
PROMINENTE NEDERLANDERS WILLEN HULP BIJ ZELFDODING

Twaalf prominente Nederlanders zijn gestart met het verzamelen van 40.000 handtekeningen om het legaliseren van hulp bij zelfdoding door niet-medici in de Tweede Kamer behandeld te krijgen.


De actie is georganiseerd door de initiatiefgroep Uit Vrije Wil, en de start van de handtekeningenverzameling werd gegeven in Nieuwspoort in Den Haag d.m.v. een persconferentie.

De prominente Nederlanders, waaronder bekende Nederlanders als Mies Bouwman, Paul van Vliet, Hedy díAncona en Frits Bolkestein, hebben uitgesproken ideeŽn. Zij willen dat aan art. 294 in het Wetboek van Strafrecht, dat hulp bij zelfdoding door niet-artsen verbiedt, een derde lid wordt toegevoegd waarmee door de overheid gecertificeerde niet-medische hulpverleners ook straffeloos hulp bij zelfdoding mogen geven aan mensen die hun leven voltooid vinden.

Om dit doel te bereiken heeft de initiatiefgroep, opgezet door Yvonne van Baarle, oud-secretaris van de Raad voor Kunsten, ook al een start gemaakt met het maken van een ontwerp wetsvoorstel.

Wie meer wil weten of steun wil betuigen, gaat naar www.uitvrijewil.nu.

Terug naar archief...