DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 08-02-2010
FILMPORTRETTEN VAN STERVENDEN

Rouwtherapeute Leoniek van der Maarel laat stervenden hun levensverhaal vastleggen op DVD. Voor de nabestaanden.


Als iemand overlijdt blijven nabestaanden achter met vragen. Rouwtherapeute Leoniek van der Maarel laat daarom stervenden hun levensverhaal vastleggen op DVD. In een filmisch interview worden stervenden meegenomen door hun leven. Hoe hun jeugd was, hun schooltijd, hun ouderlijk gezin, hoe het met verkeringen ging. Hoe zij het hebben ervaren om kinderen te krijgen, of alle wensen zijn uitgekomen, wat de normen en waarden zijn, enzovoorts.

De interviews worden doorsneden met foto- en filmmateriaal. Aangrijpend, boeiend en verdrietig, maar, met name voor jonge kinderen, een geschenk van onschatbare waarde. Zij blijven nu vaak achter met vele vragen over het leven van hun overleden dierbare.

Leoniek van der Maarel komt in haar rouwtherapie praktijk Emoties-enzo al 10 jaar in aanraking met gezinnen waar een dierbare wegvalt. Gebaseerd op die ervaring en de vragen waar nabestaanden mee achterblijven, heeft zij besloten mensen, die weten dat ze gaan sterven, te interviewen en op film vast te leggen.

Uit haar ervaring weet zij dat het als een gemiste kans voelt als men na het overlijden van een dierbare nog even de stem had willen horen, nog even bewegende beelden had willen zien... Als men weet dat het einde nadert lijkt dat geen prioriteit te hebben. Maar na het overlijden worden vakantiefilmpjes minitieus uitgespit op sfeer, op een mening, een stem, een blik. Het levensverhaal op DVD is een geschenk van wie het einde van zijn leven nabij weet aan zijn dierbare nabestaanden.

Voor meer informatie: www.herinneringen-enzo.nl.

Terug naar archief...