DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 04-02-2010
WEEK VAN HET VOLTOOID LEVEN

Vandaag begint de NVVE (Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde) een grote landelijke campagne rond voltooid leven. De aftrap vindt plaats met een persconferentie op het bureau van de NVVE. Vanaf vanavond, te beginnen bij NOVA, staat 'voltooid leven' centraal in veel radio- en tv-programma's.


De campagne van de NVVE start met de ‘Week van het Voltooid Leven’, die van van 8 tot 13 februari 2010 loopt. De NVVE vraagt in deze week aandacht voor het probleem van oude mensen die hun leven definitief voltooid vinden en een wens hebben om hun leven op een humane manier te kunnen beëindigen.

De campagne is een herstart van een debat dat in 1991 begon met een essay in NRC Handelsblad waarin hoogleraar Huib Drion pleitte voor een middel waarmee oude mensen die ‘oud en der dagen zat’ zijn op een zelfgekozen tijdstip een einde aan hun leven kunnen maken.
De campagne wordt gesteund door ander maatschappelijke organisaties, zoals het Hunanistisch Verbond.

Wie meer wil weten, kijkt op www.voltooidleven.nl.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


Mw Stipdonk schreef op 8-2-2010:
Als de huizenprijzen en de bouwers/klussers niet zo exorbitant hoog waren, zouden relaties meer tijd en aandacht op kunnen voor hun elkaar. Zo kijk ik ertegenaan ...