DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 07-01-2010
HERINNERINGSMINUUT IEDER JAAR

30 december jl. stond 1 minuut lang het beeld op zwart op Nederland 1, RTL4, SBS6 en de regionale zenders. Het was de eerste keer in Nederland dat dit gebeurde. Ruim 3,1 miljoen Nederlanders keken naar de Herinneringsminuut die werd ingeleid door Ursul de Geer.


De Herinneringsminuut werd 30 december 2009 om 19:50 geïntroduceerd. Op de zenders Nederland 1, RTL4, SBS6 en de regionale omroepen werd één minuut zendtijd ingekocht om tijdens deze minuut niets uit te zenden en daarmee de ruimte te scheppen voor een gezamenlijk moment om onze overleden dierbaren te herinneren.

Een rondgang langs de kijkers van 18 jaar en ouder door een onafhankelijk onderzoeksbureau liet zien dat ruim 2 miljoen van hen de Herinneringsminuut ook daadwerkelijk hebben aangegrepen om aan overleden dierbaren te denken. Ruim 80% gaf aan een vervolg van de Herinneringsminuut zeer (52,3%) tot enigszins (28,3%) op prijs te stellen.

Een onafhankelijk onderzoeksbureau heeft de waardering en deelname onderzocht. De Herinneringsminuut wordt over de gehele breedte van de Nederlandse bevolking gewaardeerd. Het initiatief kreeg een gemiddeld rapportcijfer van 8,0. Deelname was het hoogst onder mensen in de leeftijd van 45 tot 59 jaar (85%). De gemiddelde waardering was het hoogst onder kijkers uit het Noorden en Oosten (gemiddeld een 8,4).
Initiatiefnemer van de Herinneringsminuut, uitvaartorganisatie Yarden, zal de Herinneringsminuut jaarlijks terug laten keren. Nabestaanden kunnen hun herinnering ook online delen via de website
www.herinneringsminuut.nl

Terug naar archief...