DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 13-02-2010
WEES VOORBEREID!

Koop nu uw exemplaar van Balsemen ja / nee. Zodat u weet waarover het gaat als iemand u vraagt of de overledene gebalsemd mag worden.


Op 1 januari 2010 is de nieuwe Wet op de lijkbezorging van kracht gegaan. Diverse wetsartikelen zijn aangepast of uitgebreid. De belangrijkste is: balsemen mag vanaf 1 januari!

‘Wilt u dat uw geliefde overledene een conserverende behandeling ondergaat?’ Vanaf nu kan die vraag aan u worden voorgelegd. Het kan ook zijn dat de vragensteller c.q. uitvaartondernemer spreekt van balsemen of thanatopraxeren. Heeft u dan enig idee waar hij/zij het over heeft?
Nee?
Dan geeft het boek Balsemen ja / nee u de antwoorden!

In Balsemen ja / nee wordt uitgelegd wat de behandeling inhoudt, wie het doen, hoe de opleiding geregeld is en wat de voor- en nadelen ervan zijn. Verder wordt gekeken welke rol het balsemen in de Verenigde Staten (vaker ons voorland) speelt in het uitvaartritueel, wordt in de historie gedoken om te ontdekken waarom in ons land balsemen zo lang verboden was en vertellen balsemers over hun werk.

Maar omdat naast informeren over zaken rond de dood, amuseren ook een doelstelling is van de uitgever (Stichting Eindelijk) bevat het boek tevens interessante wetenswaardigheden, rariteiten en hoogtepunten uit de geschiedenis van het balsemen en mummificeren. Het verhaalt o.a. over het meisje Rosalia, de mooiste mummie van de wereld, van de Friese mummies in Wieuwerd en over de bizarre omzwervingen van de gebalsemde Evita Perón.

Balsemen ja / nee heeft 112 pagina’s, bevat circa 25 foto’s, is mooi uitgegeven met een harde omslag en kost 17,95 euro, excl. portokosten.
Voor bestellingen, kijk op www.stichtingeindelijk.nl

Terug naar archief...