DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 08-12-2009
WERELDLICHTJESDAG

Op de tweede zondag van december, 13 december, worden over de hele wereld, precies om 19.00 uur plaatselijke tijd, kaarsen gebrand ter nagedachtenis aan verloren kinderen.


Over de hele aarde steken mensen om 19.00 uur 's avonds kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben, en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet. Door het tijdsverschil zal er in een etmaal een golf van symbolisch licht voor deze kinderen over de wereld gaan.

U kunt zelf uw eigen lichtje branden om 19.00 uur, maar u kunt u zich ook aansluiten bij een georganiseerde herdenking. Zoals bij uitvaart Frits Spierings in Helmond. Men komt daar bij elkaar in de Kapel van Binderen in Helmond. Familie en andere betrokkenen die een overleden kind bij deze gelegenheid willen herdenken, zijn uitgenodigd. Als u een kind herdacht wilt hebben, kunt u het beste rond 18.30 uur aanwezig zijn, zodat de naam van het betrokken kind een plaats krijgt tijdens de herdenking.
Adres: Binderen 2, Helmond.

Childrenís Memorial Day werd in 1998 door president Clinton als een officiŽle herdenkingsdag erkend en wordt ondersteund door de VOOK, de vereniging van ouders van een overleden kind.

Terug naar archief...