DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 13-06-2001
HUMOR?

Vanavond op televisie: Humor in de uitvaartwereld, in de documentaire 'Humor te koop… verkocht' van de RVU. Tenminste aldus programmamaker Rien Vrijenhoek. Uitvaartonderneemster Monica Zeegers, die optreedt in de documentaire, had geen idee dat 'humor' het onderwerp was.


De documentaire wordt uitgezonden in het kader van de RVU Thema(juni)maand 'We amuseren ons kapot'. De hele maand juni zijn de radio-, televisie- en internetprogramma's van de RVU gewijd aan amusement. De RVU-programmamakers gaan op zoek naar de zich vermakende mens anno 2001. Programmamaker Rien Vrijenhoek doet dat onder andere in de uitvaartwereld. De RVU schrijft op haar internetsite dat in de documentaire 'een beeld wordt geschetst van hoezeer we gehersenspoeld worden door de lach. Politiek, gezondheidszorg, bedrijfsleven, onderwijs, ja zelfs het uitvaartwezen heeft humor geďncorporeerd als belangrijkste wapen om het product aan de man te brengen. Ballonnen op je uitvaart en een humoristische graftekst? Monica Zeegers Uitvaartonderneming draait er haar hand niet voor om.'

Monica Zeegers: "De opnamen zijn een week of drie geleden gemaakt. Dat het onderwerp 'humor in de uitvaartwereld' zou zijn, is mij niet verteld. Wel dat de opnamen gemaakt werden in het kader van een film over veranderende normen en waarden, onder andere rond de dood en uitvaarten. Het is waar dat bij de heel zware dingen in het leven humor een rol kan spelen. Humor blijkt dan zelfs zeer relativerend te werken. Ik ben onder andere gefilmd terwijl ik ballonnen voor een uitvaart koop. Maar dat is toch niets bijzonders meer, dat er ballonnen bij een graf worden opgelaten, dat gebeurt al veel. Ik heb niets gezien van de opnamen, ik ben nu wel erg benieuwd wat ze er van gemaakt hebben. Wat er exact wordt uitgezonden."

'Humor te koop… verkocht', Nederland 3, 20.45 uur.
www.omroep.nl/rvu/

Terug naar archief...