DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 25-11-2009
NIEUW: DE NABESTAANDENBORREL

Joyce Heeren en Brigitte de Boer specialiseren zich al 15 jaar met hun cateringservice in het organiseren van ontvangsten met een emotioneel karakter bij mensen thuis of op locatie. Sinds kort ook staat ook een nabestaandenborrel en een condoleancebijeenkomst op het programma.


Eigenlijk is er niets natuurlijker om na een uitvaartdienst vertroosting te zoeken in een borrel. Nabestaanden hebben vaak behoefte om met naaste familieleden en vrienden, in eigen kring bijeen te komen om na te praten over de uitvaart, de speeches, de bloemen. Om het glas te heffen, een borrel te drinken, een hapje te eten. Om elkaar te steunen of om een gezamenlijk een toost uit te brengen op de overledene.

Joyce Heeren en Brigitte de Boer kunnen zo'n borrel organiseren. Vijftien jaar geleden startten zij met het aanbieden van kraamfeesten bij mensen thuis, maar nu staat ook een nabestaandenborrel en een condoleancebijeenkomst op het programma.

De nabestaandenborrel® voorziet in de behoefte om een begrafenis of crematie niet alleen een moment tot herdenking of eerbetuiging te laten zijn maar een moment op op persoonlijke wijze invulling te geven aan de uitvaart van hun dierbaren. In aanvulling op de bijeenkomst in de aula van het uitvaartcentrum geeft men er bijvoorbeeld in toenemende mate de voorkeur aan om in een meer persoonlijke omgeving bijeen te komen.

Joyce Heeren: “Onze cateringservice richt zich op het verzorgen van privébijeenkomsten met een emotioneel karakter. Dat kan thuis of op locatie. Wij vinden het belangrijk om meer te doen dan het serveren van koffie met cake. Met een compleet servicepakket voorzien wij in de behoefte van mensen die in eigen privéomgeving, maar zonder zorgen, gasten op gepaste wijze willen ontvangen. De nabestaandenborrel® is ontstaan omdat in de praktijk blijkt, dat door de vele praktische zaken en alle emoties voorafgaand aan de uitvaart van een dierbare, tijd en energie ontbreken om daarnaast ook nog een ontvangst te organiseren met meer dan koffie en cake.”

Op de dag van de uitvaart of het condoleancebezoek is het ervaren team op tijd aanwezig om alles tot in de puntjes voor te bereiden. Het huis wordt gereed gemaakt voor een de ontvangst; Kapstokken, glasservies, statafels, en ook gekoelde dranken en schalen met verse sandwiches, hartige taarten, sushi’s of smakelijke maaltijdsoepen worden vooraf binnengebracht.

Op het gewenste moment staat een betrokken en professioneel team klaar om de gasten te verwelkomen. De kaarsen branden, de wijn wordt ingeschonken, Het wordt naar wens een ingetogen samenzijn of een uitbundige borrel met bijbehorende catering. Geheel in de stijl waarin nabestaanden de overledene willen gedenken. Als de laatste gasten vertrekken wordt alles weer ingepakt, opgeruimd en in oorspronkelijke staat achtergelaten.

De Nabestaandenborrel® werkt vooral in opdracht van uitvaartondernemingen. Wie meer wil weten, kijkt op www.nabestaandenborrel.nl.

Terug naar archief...