DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 24-11-2009
BOEK OVER THEEHUIS OP SELWERDERHOF

In 2003 is de kleine aula op begraafplaats Selwerderhof verbouwd tot theehuis. Vanaf het begin is het een succes, een rustige haven voor nabestaanden en andere bezoekers.


‘Ik heb geluk gehad. In december 2003 is mijn vrouw overleden, ze ligt hier begraven op het urnenveld. Vanaf toen kwam ik elke dag op Selwerderhof. Ik zag het gebouwtje, ik zag dat het verbouwd werd, met alle rommel erin, en dat het daarna een theehuis werd. Ik ben er meteen koffie gaan drinken. Dat bedoel ik, dat ik geluk heb gehad. Ik was opeens alleen na de dood van mijn vrouw, maar ik kon elke dag naar het Theehuis, wat drinken en wat praten.’
Aldus een bezoeker aan het Theehuis op begraafplaats Selwerderhof in Groningen.

Het beheer van het Theehuis is in handen van Stichting Accolade. Stichting Accolade heeft als doel alles wat rondom het sterven speelt een volwaardige plaats te geven in de samenleving.

Paulien Andriessen maakte het boek Het Theehuis op Selwerderhof. Het gaat over de geschiedenis van het gebouwtje, over de vrijwilligers die er werken, de gespecialiseerde boekencollectie, kunst in het theehuis en op de begraafplaats, over rouwverwerking en nog meer. Aantrekkelijk uitgegeven, met veel foto’s.
Het boek is uitgegeven door Uitgeverij profiel en kost € 19,50. (ISBN 978 90 5294 469 2)

Terug naar archief...