DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 14-11-2009
MONUMENT VOOR DE VERGETEN MENS

Elk mens heeft recht op een eigen graf met zijn/haar eigen naam erop. Meent beeldhouwer Marcel van Zijp. Hij maakte een Monument voor de Vergeten Mens, voor de grote groep mensen die anoniem begraven zijn.


Er bestaat een groep mensen die door omstandigheden, zoals armoede, eenzaamheid of ziekte, vergeten raken en bij hun dood in anonieme groepsgraven terecht komen. Een zon anoniem keldergraf op een Haagse begraafplaats schokte Marcel van Zijp zo zeer, dat het hem op het idee bracht voor het Monument voor de Vergeten Mens, een monument voor
alle anonieme overledenen. Het is de droom van Van Zijp dit monument te mogen maken op een plaats waar veel publiek komt en waar aandacht voor hen is.

Van Zijp is gespecialiseerd in sculpturen en inscripties voor gedenktekens en exclusief grafwerk. Tevens restaureert hij bestaande monumenten of voorziet ze van bijbeitelingen.

Op de website van Van Zijp is een filmpje te zien over het Monument voor de vergeten mens. Op zaterdag 20 maart 2010 geeft Van Zijp een dialezing op de Uitvaartbeurs van Leiden en omstreken.

Terug naar archief...