DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 11-11-2009
NU IN HET THEATER: DE AFSCHEIDSMONOLOGEN

Na De Vagina Monologen, De Gesluierde Monologen en Het Goede Lichaam is er nu De Afscheidsmonologen: ontroerende en originele monologen over de dood.


Gebracht door topacteurs en BN-ers die iedere avond in wisselende bezetting hun opwachting maken. Rian Gerritsen is het vaste gezicht. Elke avond is het een verrassing welke twee gastrolspelers er verder op het podium staan.

Ook de schrijvers van De Afscheidsmonologen zijn spraakmakend: o.a. Kees van Kooten, Sara Kroos, Nilgün Yerli, Judith Herzberg, Cornald Maas en Gijs Scholten van Aschat tekenden voor een persoonlijk verhaal over dit universele onderwerp.

Het aftakelingsproces, rouwverwerking en het leven na de dood komen aan bod, maar ook onderwerpen als modeverschijnselen en rituelen rond de dood. Het is niet allemaal pijn en verdriet wat de klok slaat, De Afscheidsmonologen zijn soms ook hilarisch – er kan en mag om de dood gelachen worden. Een voorstelling vol herkenbare én verrassende momenten.

De voorstelling is tot stand gekomen op initiatief van en in samenwerking met VPTZ Nederland (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg).

Kijk voor de actuele speellijst op www.bostheaterproducties.nl.

Terug naar archief...