DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 27-10-2009
VEEL DODENHERDENKINGEN

De komende eerste donkere dagen staan onze overledenen centraal. Op begraafplaatsen, in uitvaartcentra én Archeon wordt stil gestaan bij de dood en vooral onze geliefde overledenen. Een (zeker niet compleet) overzicht:


Zondag 1 november
Voor Altijd... organiseert een beurs met het thema ‘Bewust Leven, Bewust Sterven’ op het terrein van het Archeon te Alphen a/d Rijn. van 10.00 tot 17.00 uur. Kijk op www.vooraltijdbeurs.nl.

Herdenkingsdag bij Crematorium Tilburg, Karel Boddenweg 5. Op deze dag is er 's ochtends vanaf 10.00 uur koffie en thee in de koffiekamer van Aula 2- Atrium. 's Middags is er van 13.30 tot 15.00 uur een herdenkingsprogramma met een optreden van het Balkankoor Biti Dobre. Toegang is voor iedereen gratis.
www.crematoriumtilburg.nl.

Nabestaandenmiddag door Marea Uitvaartbegeleiding, in het Spiegeltheater. J.V. Sprengerlaan 6, te Middelburg.
Een eerbetoon voor de nabestaanden van de mensen die het afgelopen jaar zijn overleden. Marianne van de Graaf uit Zoutelande, nodigt de nabestaanden uit om hun dierbaren in liefde te herdenken, samen met de ondersteuning van woorden van troost en sfeervolle harpmuziek.
Ontvangst vanaf 13.30 uur in het Grand Café. Het programma start om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur, inclusief de pauze. Aan het eind van deze middag is er, voor wie daar behoefte aan heeft, gelegenheid na te praten onder het genot van een drankje en een hapje.
Er zijn 135 zitplaatsen. Wilt u zich aanmelden, dat kan per e-mail: info@marea-uitvaart.nl of per telefoon: 06 - 407 96 513. Het programma is te lezen op: www.marea-uitvaart.nl.

Zondag 1 en maandag 2 november
Begraafplaats St. Laurentius in Rotterdam. Op Allerheiligen (1 november) en Allerzielen (2 november) is iedereen welkom. Tegenwoordig worden steeds meer overledenen gecremeerd en wordt de as verstrooid. Waar gaat men dan naar toe om te gedenken? Ook voor diegenen kan het troost bieden om in de kapel een devotielichtje op te steken of om aanwezig te zijn bij de viering.
1 november: 10.00-16.00 uur, doorlopende projectie van de namen van de overledenen van het afgelopen jaar in de kapel.
10.00-14.00 uur, gratis koffie en thee in de aula. Broodjes en gebakjes verkrijgbaar.
15.00 uur, herbegrafenis van Mgr. M.A. Jansen, de eerste bisschop van Rotterdam. Vanaf het bestaande bisschopsgraf zal Mgr. Jansen naar zijn nieuwe rustplaats op de arcade worden gedragen, begeleid door bisschop A.H. van Luyn sdb, leden van het kapittel en andere priesters van het bisdom Rotterdam en bijgestaan door de professionele dragers van Van der Spek Uitvaartverzorging.
2 november: 11.00 uur, viering van de H. Eucharistie in de kapel met de zeereerwaarde heer Chr. Bergs. Na de viering koffie en thee in de aula.

Maandag 2 november
Onder de naam Allerzielen Leiden organiseren Marian de Valk en Thea Dijkstra op begraafplaats Groenesteeg een herdenkingsavond om onze doden niet te verzwijgen maar te vieren om wie ze waren en wat ze ons te vertellen hebben.
Tussen 19.00 en 21.00 uur.
Op diverse manieren wordt stilgestaan bij en aandacht geschonken aan rituelen en gebruiken, rituelen die ons helpen onze gevoelens en emoties te (her)beleven. Daarbij prikkelt de duisternis onze verbeelding. Een lint van licht zal u leiden, ook zal er muziek en klinken en zullen er gedichten en zang te horen zijn.
Voor meer info: info@theadijkstra.nl of info@mariandevalk.nl
www.mariandevalk.nl.

Allerzielen in Uitvaartpark Westgaarde in Amsterdam.
Nabestaanden kunnen op deze dag op een bijzondere wijze hun dierbare overledene gedenken. Westgaarde is geopend van 8.00 uur tot 16.00 uur. Nabestaanden worden uitgenodigd voor een bezoek aan de begraafplaats met aansluitend een kopje koffie of thee in het ParkCafé, gehuisvest in het aulagebouw. Bovendien ontvangen nabestaanden een witte chrysant, de bloem die staat voor weemoed en herinnering en een lichtje, dat aangestoken kan worden bij het graf.
www.westgaarde.nl.

Begraafplaats Vredenhof, Haarlemmerweg 367 in Amsterdam biedt nabestaanden de mogelijkheid hun geliefde overledene op bijzondere wijze te gedenken. De begraafplaats is geopend van 08.00 uur tot 16.00 uur.

Yarden Begraafplaats Oud-Rijswijk, Sir Winston Churchilllaan 233 in Rijswijk, organiseert een algemeen herdenkingsconcert met rozenceremonie voor ‘gelovige en niet-gelovige’ nabestaanden.
Geestelijk verzorger Maurice van der Put leidt de avond en een strijkkwartet brengt nummers als ‘Candle in the wind’, ‘Don’t cry for me Argentina’ en ‘Adios nonino’. De bijeenkomst duurt van 20.00 tot 21.45 uur.

Terug naar archief...