DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 10-10-2009
TROOSTKLEED, DOE HET ZELF

Toeval bestaat niet en een goed idee wordt vaak op meerdere plaatsen tegelijk geboren. De een noemt het een smartlap, de ander een troostkleed.


Schrijven we in 'De smartlap als mooie herinnering' over Karin Sija, mode ontwerpster en styliste, die kleren van een geliefde overledene verwerkt in een kleed of kussen, een paar dagen later ontvangen we het boekje 'Wat doen we met zijn kleren?' van Mieke Beijer-Tollenaar. Ondertitel: Herinneringen en ervaringen bij het maken van een troostkleed.

In dit boek beschrijft Beijer-Tollenaar haar ervaringen toen ze na de dood van haar man zijn kleren moest opruimen. Haar dochter kreeg een droom die ze vervolgens in uitvoering bracht: samen met haar dochters knipte ze alle kleding in stukjes. Ze naaide daarvan voor de drie kinderen en haarzelf een aantal dierbare troostkleden.

Het mooie aan dit boek is dat het ook een uitgebreide handleiding bevat aan om zelf aan de slag te gaan. Het kost 16.90 en is verschenen bij Uitgeverij ten Have (isbn/artikelcode: 9789025960186).

Terug naar archief...