DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 02-10-2009
LAAT UW HUISDIER ZEGENEN OP DIERENDAG

Op Werelddierendag, zondag 4 oktober, wordt op begraafplaats Oud-Rijswijk een traditionele Katholieke dierenzegen gehouden. Pastor Marijke Ameling zegent en zal tevens ingaan op de achtergrond ervan.


Met de zegen ontvangen de dieren heil en voorspoed in hun leven. Hiermee wordt het verbond en de liefde tussen mens en dier bekrachtigd. Mensen met een ziek dier kunnen van de zegening echter niet verwachten dat het dier geneest, wel kan om kracht worden gevraagd, waarschuwt de begraafplaats. Iedereen met een hond, kat, konijn, goudvis, et cetera is welkom vanaf 10.30 uur.

4 oktober is de sterfdag van de heilige Franciscus van Assisi, hij stierf in 1226. Franciscus was de vriend van bedelaars, zwervers, de natuur en dieren. Uit de verhalen over het leven van deze heilige zijn echter vooral die over zijn liefde voor de natuur (bloemen en bomen) en de dieren tot de verbeelding gaan spreken zowel bij katholieken als bij protestanten. Volgens de legende voerde hij hele gesprekken met dieren. Op 16 juli 1228, twee jaar na zijn dood, wordt hij heilig verklaard. Tijdens een internationaal dierenbeschermingscongres in 1929 in Wenen wordt zijn sterfdag uitgeroepen tot Werelddierendag.

Begraafplaats Oud-Rijswijk is te vinden aan de Sir Winston Churchilllaan 233 in Rijswijk. de zegening vindt plaats tussen 11.00 uur en 12.00 uur.

Terug naar archief...