DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 27-09-2009
OPEN DAGEN

Komend weekend zijn er open dagen in Amsterdam en Rotterdam. Een uitvaartcentrum en een crematorium gooien de deuren open en tonen wat ze in huis hebben.


Na een ingrijpende renovatie gaat Uitvaartcentrum Watergraafsmeer, een faciliteit van PC Hooft Uitvaartverzorging, op 1 oktober weer open. Alle onderdelen van het uitvaartcentrum zijn vernieuwd. Meest opvallende aspect, aldus PC Hooft, is de 'zeer fraaie' aula, waarmee de dienstverlening ter plekke compleet is.

Zaterdag 3 oktober is er open huis, waarbij belangstellenden tussen 10.30 uur en 16.00 uur van harte welkom zijn om het resultaat van de verbouwing te komen bekijken. Ook kan men zich bij diverse informatiestands laten informeren over de dienstverlening van PC Hooft Uitvaartverzorging. Uitvaartcentrum Watergraafsmeer is te vinden aan de Zaaiersweg 2 in Watergraafsmeer, Amsterdam.

Altijd al willen weten wat Hofwijk te bieden heeft? Op zondag 4 oktober kunt u het zien. Crematorium Hofwijk is in 2008 volledig verbouwd. Het eigentijdse crematorium beschikt over een nieuwe indeling met grotere ruimtes, voor een gastvrije ontvangst van kleine en grote gezelschappen.

Op 4 oktober kan er een kijkje worden genomen achter de schermen van Hofwijk. Tijdens de open dag zijn vrijwel alle ruimtes toegankelijk en kan worden deelgenomen aan een rondleiding. Daarvoor graag vooraf aanmelden via telefoonnummer 010 - 471 20 55.

Bekijk de karakteristieke aula’s, de verschillende condoleanceruimtes, de crematieruimte en de toonzaal met talloze urnen en herdenkingssieraden. Medewerkers van Hofwijk vertellen over de uitgebreide cateringmogelijkheden en bieden u graag een kopje koffie of thee aan. Ook is er gelegenheid voor het stellen van vragen. Rondom het crematorium ligt de begraafplaats in een besloten sfeer met veel natuurschoon. Er is ook gelegenheid om een deel van het 25 hectare grote terrein met een huifkar te bezichtigen.

Terug naar archief...