DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 20-09-2009
STRIPBOEK OVER LAATSTE KEUZES

Cremeren of begraven? Het is niet direct een vraag waar je voortdurend bij stilstaat. En zeker niet als je jong bent. Dat is dan ook de reden dat er op initiatief van het Aanmoedigingsfonds Koninklijke Facultatieve een stripboek is ontwikkeld waarin deze vraag op een ook voor jongeren toegankelijke manier ter sprake komt.


Roy’s geheim is getekenend en geschreven door Kees Sparreboom. Het vertelt het verhaal van de 16-jarige Roy en zijn opa. De twee hebben een hechte band. Die relatie is zo hecht dat opa zijn kleinzoon vertelt over een hele persóónlijke keuze die hij gemaakt heeft en die hij alleen aan Roy toevertrouwt. Het geheim zet ook de jonge Roy aan het denken. De strip wil ook jongeren laten nadenken over de keuze tussen cremeren of begraven. "Want het is verstandig – hoe moeilijk en ver van je bed het ook is – daar toch tijdig bij stil te staan,” aldus Wiel Hillebrandt, voorzitter van de Koninklijke Facultatieve.

Roy’s Geheim kost € 9,75 en is verkrijgbaar via de Koninklijke Facultatieve: 070 – 351 88 00 of info@koninklijkefacultatieve.org. De strip wordt tevens verkocht in het Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover en op de begraafplaatsen van de Koninklijke Facultatieve.

Voor meer informatie kijk op www.cremerenofbegraven.nl.

Terug naar archief...