DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 13-09-2009
VERSTROOITERREIN 1 X PER JAAR TOEGANKELIJK

Zaterdag 19 september is verstrooiterrein De Eendenkooi te Haren ้้n middag toegankelijk voor het publiek.

De Eendenkooi is sinds 1972 in gebruik als verstrooiterrein. Met de openstelling willen de organisatoren voldoen aan de groeiende vraag van nabestaanden om de plek waar hun dierbare is verstrooid te kunnen bezoeken. De jaarlijkse openstelling voorziet structureel in de behoefte van nabestaanden.

Doordat de asresten anoniem en op ongemarkeerde plaatsen werden verstrooid, zal het voor nabestaanden niet mogelijk zijn zich op een bepaalde plek te ori๋nteren. Gezien de natuurlijke opzet is het terrein niet goed toegankelijk voor minder validen. De herdenkingsmiddag is een gezamenlijk initiatief van zes grote uitvaartondernemingen. De middag komt tot stand in samenwerking met Gemeente Haren en Stichting Het Groninger Landschap.

Van 13.00 tot 16.00 uur kunnen nabestaanden van mensen van wie de as op dit terrein is verstrooid, vrij rondwandelen en herinneringen ophaalt. De sfeer, begeleiding en opvang ter plekke maken liefdevol herdenken mogelijk. De herdenking is dit jaar voor de vijfde keer en wordt elke derde zaterdag in september gehouden.

De Eendenkooi is te vinden aan het van de einde Oude Middelhorst, voorbij de Ree, te Haren.

Terug naar archief...