DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 09-09-2009
UITVAARTMARKT OP 12 SEPTEMBER

Uitvaartonderneming Alting & Partners in Utrecht bestaat 2,5 jaar en viert dat met een uitvaartmarkt in de Geertekerk. Op Monumentendag.


De missie van de marrkt is: de dood weer een plaats geven in het dagelijkse leven. Kunstenaars en ambachtslieden, afkomstig uit Utrecht en omgeving, laten zien hoe de dood een inspiratiebron kan zijn voor eigenzinnige kisten, aaibare kisten, eco kisten, unieke urnen, huisaltaartjes en zelfbouwkisten.

Ook kan het publiek kennis maken met nieuwe troostrituelen: wat te doen met nagelaten kleding, brieven en foto’s. Het blijken geliefde materialen om te verwerken in herinneringsobjecten. Drie exposanten demonstreren hoe ze te werk gaan. Buiten worden muzikale intermezzo’s verzorgd door musici die muziek tijdens een uitvaart en aan het graf kunnen verzorgen.

De toenemende behoefte aan zelfwerkzaamheid bij een uitvaart blijkt onder andere uit het feit dat bij Alting & Partners vragen binnenkomen naar bouwtekeningen en suggesties voor het maken van een eigen kist. Voor de uitvaartmarkt verzorgen drie kistenmakers een workshop 'Maak en beschilder je eigen kist'.

12 september 2009 van 10.00 tot 16.00 uur in de Geertekerkhof te Utrecht.

Terug naar archief...