DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 29-08-2009
OVERZICHT GRAVEN BEKENDE HAGENAARS

Willem Drees, Louis Couperus, J.R. Thorbecke, Gerard Fieret, Martinus Nijhoff, Jozef IsraŽls, Betje Wolff en Aagje Deken, F. Borderwijk, Menno ter Braak, Willy Derby.


Dit zijn de namen van enkele illustere Nederlanders die in Den Haag geleefd en gewoond hebben en in de hofstad begraven zijn. De Gemeentelijke Begraafplaatsen, de afdeling Monumentenzorg van de gemeente en het Haags Gemeentearchief hebben de graven in kaart gebracht en in een boekje opgetekend. De inventarisatie is uitgevoerd naar aanleiding van het initiatiefvoorstel van raadslid Ries Smits (CDA) in 2007. Toenmalig burgermeester Deetman zegde toe om een lijst te maken van alle graven in de stad die voor Den Haag historische waarde hebben.

Die uitgebreide inventarisatie heeft een gedetailleerd overzicht opgeleverd met graven van historisch belangrijke personen. In het boekje zijn 161 graven opgenomen, sommige plus foto, met een beschrijving van de levensloop van de personen. Het boekje is niet te koop, maar gratis te downloaden via www.denhaag.nl/begraafplaatsen.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.